Meneer Kees team Aalten vanaf 5 januari. Niet op de foto: Tonny Lammers. Foto:PR
Meneer Kees team Aalten vanaf 5 januari. Niet op de foto: Tonny Lammers. Foto:PR

Meneer Kees weer in handen van familie Arentsen

AALTEN – Na 35 jaar komt de Aaltense winkel Meneer Kees weer in handen van de familie Arentsen. Een lang gekoesterde droom van Mathijs Arentsen gaat hiermee in vervulling. In goed overleg met Maurits Jongejeugd, die de maand december nog 'vol maakt' in Aalten, wordt Mathijs eigenaar van Meneer Kees, de winkel die sinds twee jaar is gevestigd aan de Landstraat. Op zaterdag 5 januari gaan de deuren open voor de klanten met een groot aantal mooie aanbiedingen.

Door Karin Stronks

"De cirkel is rond na 35 jaar, toen begon mijn vader Arnold samen met Jan ter Horst met Meneer Kees op de Markt. Deze winkel, én de formule, werd een begrip in Aalten en omstreken! De winkel heeft verschillende namen gehad, De Readshop en De Boekelier maar nu is het weer Meneer Kees. Een sterke naam, een mooie formule. Begin januari gaan we een paar dagen dicht en op zaterdag de vijfde openen we onze winkel met mooie aanbiedingen", glimlacht Mathijs Arentsen. Hij vervolgt: "Maurits Jongejeugd, de huidige eigenaar van de winkel, gaat zich richten op de vestigingen van Meneer Kees in Lichtenvoorde en Eibergen. In goed overleg is dit mogelijk, we zijn er allemaal dik tevreden over!"

Meneer Kees is drie dagen gesloten na nieuwjaarsdag voor een kleine verbouwing. Roeël Arentsen, de vrouw van Mathijs, legt uit waarom: "We hebben een paar dagen nodig voor de aanpassingen die we hebben gepland. We gaan stoppen met de tabaksverkoop en bouwen een steigerwand op met inpakpapierrollen met verschillende thema's. Klanten kunnen kiezen hoe ze een cadeautje ingepakt willen hebben!" De basis van Meneer Kees blijft boek- en kantoorhandel. Mathijs: "We zijn sterk in kalenders en agenda's, kantoorartikelen, tijdschriften en ook boeken. Wat we niet in huis hebben kan worden besteld! Ook Toto/lotto loopt hier als een trein. Uiteraard hopen we dat dat zo blijft!"

Mathijs Arentsen combineert vanaf januari het runnen van de winkel met zijn webshop voor wenskaarten en de groothandel in wenskaarten, kalenders, agenda's en rugtassen. Hij geeft aan: "Na de overname komen klanten vertrouwde gezichten tegen, Mirjam Goossen blijft hier gewoon werken samen met Tonny Lammers. Zelf zal ik voornamelijk op vrijdagmiddag en zaterdag aanwezig zijn, ik kijk er naar uit!" Plannen voor de winkel zijn er volop. Roeël: "We willen de feestartikelen uitbreiden, te denken aan vlaggetjes en heliumballonnen. Maar ook gaan we een mooi assortiment thema-producten voor Sarah, Abraham en andere jubilea of mijlpalen en bedankjes aanbieden."

In november 1983 werd Meneer Kees geopend door Arnold Arentsen en Jan ter Horst. De formule sloeg aan en er werden vestigingen in Winterswijk, Lichtenvoord en later Dinxperlo geopend. Arnold runde daarnaast de leesportefeuille-tak. De winkel in Winterswijk werd onder de naam Bruna verkocht, samen met zoon Mathijs richtte Arnold zich op het leesportefeuillebedrijf. In 2004 werd gestart met een webshop in wenskaarten, aanvankelijk voor particulieren, later ook voor bedrijven. De leesportefeuille-tak werd verkocht, in 2008 nam Arentsen een groothandel in wenskaarten over.

Zoon Mathijs werkte inmiddels volop mee in het bedrijf, hij breidde het assortiment van de groothandel uit met kalenders en agenda's. Ook koesterde hij de wens om een winkel te gaan runnen. Nu, in januari 2019, gaat zijn droom in vervulling en wordt hij eigenaar van Meneer Kees in Aalten. Mathijs: "We openen de winkel op zaterdag 5 januari. Onze folder met veel super-aanbiedingen ligt in week 1 bij de Aaltenaren op de mat!" Hij vervolgt: "Inmiddels is de derde generatie Arentsen aan het werk bij Meneer Kees, onze zoon Stijn werkt in de weekenden actief mee!"