Cynbel tijdens het optreden bij t Noorden. Foto: Karin Stronks
Cynbel tijdens het optreden bij t Noorden. Foto: Karin Stronks

AFM Hulpweek in volle gang

AALTEN – De AFM Hulpweek is op dinsdag 18 december om 12.00 uur officieel van start gegaan. Wethouder Joop Wikkerink van sociale zaken drukte op de rode knop om het vijfdaagse evenement te lanceren. Op de dinsdag werd een pubquiz gehouden, de woensdagavond stond in het teken van het open podium. De opbrengst van de AFM Hulpweek is bestemd voor de dit jaar opgerichte stichting GUV Goede doelen fonds. De teller staat na twee dagen op ruim 3800 euro.

Door Karin Stronks

Op dinsdag 18 december, even na twaalven, werd de AFM Hulpweek officieel gelanceerd. Wethouder Joop Wikkerink drukte op de rode knop en het vijfdaagse evenement ging van start. "We vonden het super dat wethouder Joop Wikkerink hier het startsein wilde geven, het past natuurlijk bij zijn portefeuille. We spraken even over zijn eerste periode als wethouder en hij uitte zich zeer positief over onze AFM Hulpweek", vertelt initiatiefnemer Marco van Lochem van AladnaFM (AFM). Hij vervolgt: "We hebben met alle AFM medewerkers ons best gedaan om een mooi programma samen te stellen, de kop is er nu af, de opbrengst gaat naar het GUV Goede doelen fonds, een puur lokale stichting voor mensen en kinderen die wel een extraatje kunnen gebruiken."

Pubquiz groot succes
De pubquiz van dinsdagavond was een groot succes. Marco glimlacht: "Maar liefst veertien teams schreven zich in voor de pubquiz, we moesten nog tafels en stoelen bijschuiven, het was echt een leuke gezellige avond! Patrick Vonk en ik hebben vragen bedacht van allerlei pluimage, ook Aaltense onderwerpen hebben we meegenomen. De beeldronde was erg grappig, we hebben een deel van het gezicht van Martin Hüning laten zien, zelfs Monique Hüning herkende hem niet… Alleen een paar jonge werknemers beantwoordden de vraag goed!" Na de eerste avond was er ruim 2100 euro in kas.

Muziek op dag twee
Dag twee van de AFM Hulpweek stond in het teken van muziek, vier acts maakten hun opwachting bij partycentrum 't Noorden, in een intieme huiskamersfeer speelden de artiesten geheel belangeloos een aantal nummers. Cynbel beet het spits af, na in het voorprogramma te hebben gestaan van grote namen was de driekoppige band bereid om in de intieme huiskamersfeer bij 't Noorden te komen spelen voor het goede doel. Singer/songwriter Eric Heutinck uit Zieuwent zong zijn eigen werk in dialect en begeleidde zichzelf op gitaar. De formatie Skandall speelde pop/rock muziek en singer/songwriter Connor Patrick uit Silvolde sloot de woensdagavond af.

'Het moet groeien'
Aan het begin van de woensdagavond werd de opbrengst tot dan toe bekendgemaakt. "De teller stond op dat moment op ruim 3800 euro. We zijn natuurlijk blij en tevreden met alle donaties, echter, het eindbedrag zal vast veel lager uitvallen dan vorig jaar. Toen mochten we rekenen op een superactie van AVA'70, bijna de helft van de opbrengst kwam van deze club! Maar we kunnen en mogen niet vergelijken. Dit is een nieuwe situatie, het geld gaat naar een nieuwe stichting, het zal moeten groeien. Het grote voordeel van nu is dat de opbrengst naar puur lokale goede doelen gaat", legt Marco van Lochem uit. Hij vult aan: "Er zijn acties gevoerd, Accordeonvereniging Con Forza heeft een kerstconcert gegeven, de opbrengst is voor de AFM Hulpweek. Ook de lichtjesavond bij De Hofnar heeft een mooi bedrag opgebracht voor ons evenement."

Kerstpakketten
De AFM Hulpweek zamelt geld in maar er kwamen deze week ook kerstpakketten binnen. Marco: "Vandaag hebben we kerstpakketten die we hebben gekregen van partners van vorig jaar naar gezinnen die een extraatje hard nodig hebben gebracht. We helpen ook iemand die om gezondheidsredenen veel hulpmiddelen nodig heeft. En de week is nog niet voorbij!"

Kerstreis, veiling en eindfestijn
Donderdagavond neemt Leo den Hartog de bezoekers mee met Leo's Kerstreis, de vrijdagavond staat in het teken van de grote veiling. Marco: "Veilingmeester Schurink-Jan zal op soepele wijze de 120 ingebrachte stukken onder de hamer brengen. We hebben hele mooie items, bijvoorbeeld een ritje met een brandweerauto en een schilderij van Herman Brood. Op zaterdag staat een lunch voor minderbedeelden op het programma compleet met theater en 's avonds op het eindfestijn staan een keur aan muzikanten op de planken na het bekendmaken van de uiteindelijke opbrengst, dan barst het feest los hier bij partycentrum 't Noorden!"