Christiaan ter Haar van het Sjoksfestival maakt de lineup bekend. Foto: Karin Stronks
Christiaan ter Haar van het Sjoksfestival maakt de lineup bekend. Foto: Karin Stronks

Sjoksfestival maakt line-up 2019 bekend

AALTEN – Tijdens de AFM Hulpweek kreeg de organisatie van het Sjoksfestival een half uur de tijd om de line-up van de 28ste editie van het Sjoksfestival te presenteren. Christiaan ter Haar van de stichting Sjoks Evenement werd geïnterviewd, de after-movie van 2017 werd getoond en tot slot volgde de primeur; de promo voor Sjoksfestival 2019.

Door Karin Stronks

De line-up ziet er veelbelovend uit. Op de markt wordt een speciaal hoog dj-platform opgebouwd. Christiaan ter Haar vertelt: "DJ Wimpie uit Aalten opent vanaf deze plek het Sjoksfestival van zaterdag 25 mei en hij wil het publiek vermaken met feestmuziek van alle genres. De super coverband JetSet komt optreden, op de deejay stage verzorgt Beatcrooks een geweldige show, naast de dj's/mc's Fort Fiësta, Bas Vol Gas, Domi Bling, Jerry en Pim Pam Pompen. Verder zetten de Vrienden van Aalten Live een show met Nederpop neer. Aaltense talenten presenteren zich op dit podium." Na de presentatie werd als 'warming-up' voor het Sjoksfestival de after-movie van Joppe Roos getoond, gevolgd door de promo die gemaakt is door Bas van der Bend.

De organisatie van het Sjoksfestival had een mooie verrassing voor de AFM Hulpweek veiling in petto, Christiaan ter Haar overhandigde Marco van Lochem een 'All Acces bon', all inclusive. Christiaan ter Haar geeft aan: "Op de grote AFM Hulpweek veiling van vrijdag 21 december werd dit item te koop aangeboden, het is een all-in ticket voor twee personen inclusief Sjoksdiner naar keuze, entree voor het Sjoksfestival van zaterdag 25 mei en twintig munten per persoon. Het startbedrag van dit veilingitem is vastgesteld op 75 euro. Bovendien zit er nog iets 'in de cadeauverpakking'…" Over wat deze opmerking inhoudt wil Ter Haar nog geen mededelingen doen. Hij zegt: "We maken het binnenkort bekend op onze social media."


Mogelijk Europese subsidie voor
verbouw de Loods in Barlo

AALTEN – De eerste hobbels zijn genomen. Op 10 september oordeelde de Locale Actiegroep LEADER Achterhoek al positief over een bijdrage van 60.000 euro voor de verbouwing van jongerencentrum de Loods in Barlo. Dinsdag 18 december besloot ook het college van burgemeester en wethouders een co-financieringsbijdrage van 60.000 euro toe te kennen. De verbouwing kost 240.000 euro. De jongeren zorgen zelf door zelfwerkzaamheid en dankzij sponsoring en hulp van lokale bedrijven voor de andere 120.000 euro. "Het is een mooi plan, dat bijdraagt aan de leefbaarheid van Barlo", zegt wethouder Joop Wikkerink. Nu moet alleen nog de provincie Gelderland positief besluiten over het project.

Door Bernhard Harfsterkamp

De Loods is een jongerencentrum dat opgezet is door een enthousiaste groep jongeren. Het ligt tegenover de Domme Aanleg. De 35 jongeren zijn voornamelijk afkomstig uit Barlo, maar komen ook uit Bredevoort en Lichtenvoorde. "Het is een goede toevoeging aan het aanbod in Aalten", zegt Wikkerink. Na het positieve advies van de Locale Actiegroep LEADER heeft de gemeente nog wel kritisch gekeken naar de investerings- en exploitatiebegroting, maar "die was goed opgezet". "We hebben gemerkt dat de Loods een enorme steun krijgt van de Barlose gemeenschap", zegt de wethouder.
De Loods is niet alleen een ontmoetingsplek voor jongeren, maar ook een aansprekend poppodium voor beginnende bandjes geworden. Door de aanwezigheid van het jongerencentrum blijven de Barlose jongeren langer betrokken bij de gemeenschap. De huidige toestand van het gebouw is echter slecht. Met enkele noodgrepen kon nog aan de veiligheidsvoorwaarden worden voldaan. Door de grondige verbouwing kan het gebouw geschikt gemaakt voor langdurig gebruik in de toekomst. Het gebouw wordt ook energie-neutraal gemaakt. In plaats van aardgas zullen aardwarmte en zonne-energie de energiebron worden. Ook kunnen andere groepen dan jongeren er dan gebruik van maken. Hoofddoel is het leefbaar en vitaal houden van de buurtschap. "De Loods biedt laagdrempelige kansen voor sociaal-culturele activiteiten", wordt geschreven in het ambtelijk advies. "Jong en oud werken samen aan een goede toekomst voor de Loods, voor Barlo en voor de omgeving."


Tribute to The Doors naar roots

AALTEN - Op tweede kerstdag terug op het podium van café Schiller: Tribute to The Doors.

Dat is de plek waar het zes jaar geleden allemaal begon. Initiatiefnemer Mike Visser had het idee om na de dood van toetsenist Ray Manzarak een eenmalige ode te brengen en inmiddels is menig podium in Nederland onveilig verklaard door dit kostelijke kwintet. Alle hits komen voorbij en natuurlijk is er The End.
Tribute to The Doors is: Lawrence Mul - zang; Vedran Mircetic - gitaar; Mike Visser - drums; Gerben Bielderman - bas; Matthijs Stronks - toetsen. Aanvang 22.00 uur. Kaarten zijn te koop via www.oerkroeg.nl, de Facebookpagina en bij Primera Aalten en natuurlijk aan de bar. In de voorverkoop kosten ze 8,50 euro, aan de kassa 10 euro.

Christiaan ter Haar van het Sjoksfestival wordt geïnterviewd. Foto: Karin Stronks
Coen Derksen (rechts), Jordi Lammers en Bas van der Bend van het Sjoksfestival. Foto: Karin Stronks