Foto: collectie Ben Maandag
Foto: collectie Ben Maandag Foto:

Dinxpers Huuksken

DINXPERLO - Regelmatig wordt in de rubriek Dinxpers Huuksken een (historische) foto of prentbriefkaart uit de collectie van Ben Maandag geplaatst. Wie meer informatie heeft, of wie historisch fotomateriaal ter beschikking wil stellen, kan bij Ben terecht. Zijn adres is Burg. Schepersstraat 1, Dinxperlo, tel. 0315-653449, e-mail benaliemaandag@kpnmail.nl.

Ben schrijft: "Wij gaan in Lintelo de boer op! Een boerderij in Lintelo op een prentbriefkaart afgestempeld in 1944. Uitgave Boekh. De Graafschap, Ant. Lammers, Aalten. Welke boerderij is dit, bestaat hij nog in Lintelo, wanneer is hij gebouwd, of misschien verbouwd en wie wonen er nu, als de boerderij er nog is?"


Reactie op Dinxpers Huuksken

DINXPERLO - Ben Maandag kreeg van Ina Kruisselbrink-Brunsveld een reactie op het Dinxpers Huuksken van week 51 in 2017. Hij schrijft het volgende daarover.

"Op de fiets kwam Ina Kruisselbrink-Brunsveld naar Dinxperlo met kopieën van de foto van de molen en de winkel. Heel gezellig. De foto is gemaakt in IJzerlo op de 'de Timp': de splitsing Kruisdijk-Dinxperlosestraatweg. Om de personen op de foto te herkennen is deze foto in huize Kruisselbrink uitvergroot tot de personen herkenbaar waren. De persoon op de platte wagen is de vader van Ina, Henk Brunsveld, zoon van Antoon Brunsveld en Gezina Johanna Pennings (Thijs). Ina's vader was varkenshandelaar en ging met paard en wagen langs de boeren. De persoon rechts is Gert Brunsveld, de molenaar, zoon van Antoon Brunsveld, die met de molen is begonnen. Links naast het paard staat Johan Kämink, van de kamer. Hij had samen met zijn vrouw een manufacturenwinkel, zo vertelde Ina. Meer informatie blijft altijd welkom."

Foto: Collectie Ben Maandag