De winnaars van het kersttoernooi. Foto: Frank Vinkenvleugel
De winnaars van het kersttoernooi. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Winnaars kersttoernooi biljarten

DINXPERLO - In sportcafe de Peppel is in de laatste zes weken van 2017 het traditionele Kersttoernooi biljarten gespeeld, georganiseerd door biljartvereniging Ons Huis. Dit toernooi vond voor de 32e keer plaats onder leiding van Franko Speldekamp, die mede aan de wieg van dit toernooi stond, en Christiaan te Beest.

De 22 deelnemende teams gaven samen 129 spelers op en caramboleerden in 231 partijen een totaal van maar liefst 20.040 punten bij elkaar.
In de finale stuitte De Driesprong uit Aalten op Pivoteam 2 uit de Heurne, qua teamsamenstelling de titelverdediger van 2016.
Namens De Driesprong wisten Patrick Berenschot, Jan Meinen en Freddie te Winkel hun partijen winnend om te zetten tegen respectievelijk Gerard te Beest, Pascal Geven en Henk Rensink.
Op de derde plaats eindigde team Pivo 1, eveneens uit de Heurne, dat SVD 1 achter zich wist te laten.
Jan Meinen van De Driesprong werd daarnaast tot meest productieve speler van het toernooi gekroond en mocht de Peter Sessink-bokaal ontvangen.
Kortste partijen kwamen op naam van Christiaan te Beest die 170 caramboles maakte in slechts tien beurten, met daarin een hoogste slotserie van 79 caramboles, en Gerald Meekes met elf beurten. Goede tweede met de hoogste serie was nieuwkomer Hans Vreemann die een serie van negentien caramboles uit zijn keu toverde, van de in totaal 41 te maken punten.
Mario Lichtenberg ging aan de haal met de aanmoedigingsprijs, die wordt uitgereikt aan de minst productieve speler, dit tot grote hilariteit van zijn teamgenoten van Mario's Angels.
Dit kenmerkt ook het karakter van het toernooi, waar iedereen ongeacht zijn of haar biljartkwaliteiten aan mee kan doen en caramboles naar eigen speelsterkte dient te maken.
De goed bezochte finale werd afgesloten met de prijsuitreiking en een dankwoord van clubvoorzitter Han Rutgers aan eenieder die dit toernooi mogelijk heeft gemaakt.
Voor een terugblik met standen en verdere impressies kunt u terecht op www.facebook.com/bvonshuiskersttoernooi.


Meedenkavond PP over sociaal beleid

AALTEN/DINXPERLO - Wat weten we werkelijk van de 400 kinderen die in relatief arme gezinnen leven? Wat hebben ze nodig, wie kan dat vertellen en hoe krijgen we de hulp op de goede plek. Hoe werken we aan bestrijding van de armoede van de ouders? Welke rol hebben particuliere organisaties hierin. Bereiken deze de juiste doelgroep wel? Allemaal vragen die te maken hebben met het sociaal beleid van de Gemeente Aalten. Dat komt aan de orde in de raad van januari. Zijn de paar maatregelen die het college voorstelt voldoende? Of moet er meer gebeuren? De Progressieve Partij wil vernieuwing en vooruitgang in het sociaal beleid. Werken vanuit vertrouwen in plaats vanuit achterdocht. Moeten we daarvoor eigen plannen of moties indienen? Ook de buurthuizen hebben een rol. Ze kunnen meer doen aan de sociale samenhang. Dan moeten hun besturen en vrijwilligers wel de middelen krijgen om dat voor elkaar te krijgen. Dat komt allemaal aan de orde op de maandelijkse meedenkavond van de Progressieve Partij. Figulus is ook uitgenodigd. Iedereen die mee wil denken over een nog socialere gemeente is welkom. De meedenkavond 'Vernieuwing en vooruitgang in sociaal beleid', wordt gehouden op donderdag 18 januari om 20.00 uur in het Kulturhus, Terborgseweg te Dinxperlo. Toegang en koffie gratis.


Duplo Spektakel Middag

DINXPERLO - Basisscholen De Wegwijzer en Sint Liborius, Kinderopvang Humanitas en de Bibliotheek Achterhoekse Poort houden samen een Duplo Spektakel Middag op woensdag 7 februari van 15.00 tot 18.00 uur, in het Duplogebouw aan de Maurits Prinsstraat 25.

Duplo is de naam van het multifunctionele gebouw waarin twee basisscholen De Wegwijzer en Sint Liborius, buitenschoolse opvang, kinder- en peuteropvang van Kinderopvang Humanitas, sportzaal van de Gemeente Aalten én de Bibliotheek Achterhoekse Poort met dagbesteding van Estinea gevestigd zijn. Er is geen enkel ander gebouw in Dinxperlo waarin zoveel verscheidenheid te vinden is. Het is jammer dat niet iedereen in en rondom Dinxperlo dit gebouw ziet of heeft gezien en daarom organiseren de Duplo-'bewoners' de Duplo Spektakel Middag' op woensdag 7 februari van 15.00 tot 18.00 uur.

Het spektakel biedt niet alleen de mogelijkheid een kijkje te nemen in het gebouw en kennis te maken met wat het te bieden heeft; er is ook van alles te doen, te zien, te horen en te proeven. Denk aan een fotograaf die mooie foto's maakt van kinderen, een gezellige ballonnenclown, een draagdoekconsulente, kinderyoga, kindercoaching, lokale sportverenigingen en ondernemers die zich presenteren en nog veel meer. Bezoekers krijgen een goodie-bag. Er is ook een Duplo kleurwedstrijd, waarmee leuke prijzen gewonnen kunnen worden.
Op de evenementenpagina Duplo Spektakel Middag via Facebook is een 'like en deel'-actie.


Nieuwjaarsbijeenkomst Seniorenbond

REGIO - Op woensdag 17 januari start de Seniorenbond, Gendringen, Netterden, Voorst, Breedenbroek, Dinxperlo het nieuwe jaar met een nieuwjaarsbijeenkomst in zaal Te Pas in Gendringen. Vanaf 14.00 uur is men welkom. Onder het genot van een hapje en een drankje kan men bijpraten en genieten van de muziek van Freeline. Ook wie nog geen lid is, maar wel geïnteresseerd, is welkom.