DZSV is opnieuw de winnaar van het toernooi. Foto: Frank Vinkenvleugel
DZSV is opnieuw de winnaar van het toernooi. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

DZSV wederom winnaar RondomDinxperlo-toernooi

DINXPERLO - Passie, inzet en beleving voerden de boventoon in een weer op goed en sportief niveau verlopen RondomDinxperlo toernooi. Het toernooi, met een dubbele competitie op twee avonden (28 en 30 december), bracht zoals vanouds veel sfeer in de Eurohal. De tribunes waren op beide avonden vol met de fervente sportliefhebbers om hun favoriete club aan te moedigen om het hoogste uit hun voetbal-kunnen te halen en de begeerde cup mee naar hun clubhuis te mogen nemen.

Voor de organisatie, FC Dinxperlo in trouwe samenwerking met Freek Diersen, is het mooi om te zien dat de vier deelnemende verenigingen, Viktoria Suderwick, SVD, Ajax Breedenbroek en DZSV hun sterkste teams meebrengen. Er werd sportief en op het scherpst van de snede gespeeld en de scheidsrechters (Wijnand Rutgers, Maarten Bolwerk en Collin Masselink) hadden beide avonden het wedstrijdverloop goed in de greep. Beide avonden werd er volop en aantrekkelijk gescoord, met in totaal 54 doelpunten, wat neerkomt op ruim vier doelpunten per wedstrijd.
DZSV had de afgelopen twee jaar het toernooi weten te winnen en de overige deelnemers waren er dan ook op gebrand de blauwhemden van de troon te stoten. SVD heeft het tactisch geprobeerd met goed gegroepeerd voetbal, korte combinaties om zo via Kevin Radstaak, Mark Spoor en Michiel Aalbers tot doelpunten te komen. Michiel Aalbers werd met vier doelpunten clubtopscorer. Ajax Breedenbroek komt, zoals de laatste jaren vaker het beeld is, de tweede toernooidag wat beter uit de startblokken, maar Mark Kruip, nieuwkomer Kevin Nieuwenhuis en hun goede keeper (good old) Hans Vreemann konden niet verhinderen dat de cup niet mee naar Breedenbroek ging. Het was een lust voor het oog om Hans' simpel lijkende, maar vaak effectieve keepersbewegingen te aanschouwen. Kevin Nieuwenhuis werd met twee doelpunten clubtopscorer.
Viktoria Suderwick kwam ook vol elan en - zoals we van onze Duitse buren gewend zijn - met passie uit de startblokken. Met snel en verrassend spel werd hun eerste wedstrijd dan ook met 5-1 gewonnen. Ze hadden een mooi jong en homogeen elftal. Vooral het goede keeperswerk van Sebastian Mertens viel op en ook het goede en technische veldspel van Miguel Otten viel in de smaak. Daarnaast maakte deze speler een paar fantastische doelpunten vanaf de zijlijn. Hij werd clubtopscorer met vier doelpunten.
DZSV had zich voorgenomen alle illusies bij de andere teams meteen te ontnemen. Dat lukte vanaf het begin en het spel sprak de overtuiging uit de beker weer mee naar hun club te willen nemen. Zeer opvallend was het sterke spel en de scoringsdrift van Salco Huisman (6) en Raoul Vinkenvleugel (7). DZSV won al z'n wedstrijden, zodat zij terecht de winnaar werden van dit al ruim veertig jaar bestaande toernooi en zo de wisselbeker voor de derde maal op rij binnensleepten.
Wat deze editie bijzonder maakt, is dat zowel de prijs voor de topscorer als beste speler van het toernooi naar dezelfde speler gaat, in de persoon van Raoul Vinkenvleugel van DZSV. Na afloop was er een zeer gezellige derde helft in een bomvol Sportcafé de Peppel, onder muzikale begeleiding van DJ Drive In.
Eindstand RondomDinxperlo toernooi 2017: 1. DZSV 6 - 18; 2. SV Dinxperlo 6 - 12; 3. Viktoria Suderwick 6 - 3; 4. Ajax Breedenbroek 6 - 3.