Jan van de Waal wordt hartelijk bedankt voor zijn jarenlange inzet. Foto: PR
Jan van de Waal wordt hartelijk bedankt voor zijn jarenlange inzet. Foto: PR Foto:

Afscheid van Jan van de Waal als cursusleider

REGIO - Jarenlang heeft Jan van de Waal als enthousiast cursusleider samen met Wim Derksen de cursus midwinterhoorn bouwen van de werkgroep ADW Blaozers gegeven. Meer dan 150 cursisten hebben onder zijn leiding uit een stam van els, berk of wilg een prachtige hoorn gemaakt om er in de Advent de mooie tonen over het Achterhoeks landschap te laten galmen. Met zijn technische achtergrond en liefde voor het instrument zag Jan altijd mogelijkheden om uit een onbewerkte boomstam een mooi gevormde hoorn te laten maken door de cursist.

Jan heeft ook zelf een groot aantal hoorns gebouwd en vaak het maken van de hoorn gedemonstreerd op verschillende bijeenkomsten. Met het vorderen van zijn leeftijd vind Jan de tijd gekomen om het verzorgen van de cursusavonden aan een opvolger door te geven. Tijdens een gezellige bijeenkomst hebben de laatste cursisten van Jan die afgelopen seizoen een hoorn gebouwd hebben hun eerste tonen op de nieuwe hoorn laten horen. Voorzitter Ab Tenkink van de oudheidkundige vereniging ADW heeft Jan bedankt voor zijn inzet om dit eeuwenoud gebruik nog lang in onze samenleving voort te laten bestaan. Ook dit jaar wordt er weer een cursus midwinterhoorn bouwen gegeven. Jan heeft beloofd zich regelmatig te laten zien en als het nodig is zijn ervaring met de bouwers te delen. De informatieavond over de nieuwe cursus is op 30 januari om 19.30 uur bij de familie Rutgers aan Giebinkslat 6 in de Heurne. Voor informatie of opgave voor deze avond kan men bellen met Willibrord Kruijsen, tel 06 53718081 of mailen naar: w.kruijsen@planet.nl.


Magheteennaamhebben.nl

DINXPERLO - De omnisportvereniging in oprichting is vergevorderd in de plannen en heeft onlangs de campagne rond de naamgeving opgestart. Suggesties indienen kan nog steeds.

In een voorgaande uitgave van Dinxpers Nieuws is deze met een paginagrote aankondiging gelanceerd. Alle inwoners van Dinxperlo en omstreken wordt gevraagd om met ideeën te komen voor een naam van de nieuwe vereniging.
De fusiecommissie roept dan ook iedereen op om mee te denken en een naam in te dienen. Het is mooi om als vereniging straks een naam te hebben, waarvan de gemeenschap van Dinxperlo aan de basis heeft gestaan. Dat geeft tegelijk een belangrijke doelstelling van de omnivereniging aan, namelijk bijdragen aan een leefbaar Dinxperlo.
Door schaalvergroting (een vereniging met zeker 500 leden !) neemt de omnisportvereniging straks een belangrijke sociale plek in Dinxperlo in. Veel inwoners zullen als lid of familielid de gelegenheid krijgen om elkaar binnen de vereniging op een of andere manier regelmatig te ontmoeten. Dit levert een extra bijdrage aan de leefbaarheid van Dinxperlo.
Wat is er dan mooier dat dit leefbare Dinxperlo aan de basis staat van de naamgeving van de vereniging.
Iedereen kan suggesties voor de nieuwe naam (en dat mogen er zeker meerdere van één persoon zijn) nog steeds indienen op de website www.magheteennaamhebben.nl.

Er zijn al veel leuke inzendingen binnen, maar de omnisportvereniging in oprichting wil iedereen nog een keer aan de website herinneren. Het zou jammer zijn wanneer goede ideeën niet ingediend worden, dus denk en doe vooral mee. Tot 1 februari is de website actief. Daarna zal de fusiecommissie uit de ingediende namen een shortlist realiseren, waarop via een poll door de leden gestemd kan worden.

De fusiecommissie hoopt op vele bijdragen!