De beide jubilarissen werden in de bloemetjes en cadeautjes gezet. Foto: Frank Vinkenvleugel
De beide jubilarissen werden in de bloemetjes en cadeautjes gezet. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Vijftigjarige Heurnse Vrouwengym telt twee jubilarissen

DINXPERLO - Dinsdagavond, in de Eurohal. Een aanzienlijke groep dames van middelbare leeftijd is actief bezig met een hindernisparcours. Het gaat de dames nog prima af en het plezier straalt eraf. Het gaat om de club dames - onderdeel van Represta - die nog steeds de naam van vroeger draagt: de Heurnse vrouwengym. Deze groep bestaat op 14 januari al vijftig jaar en Lenie Veerbeek en Johanna Wensink maken er al vanaf het begin deel van uit.

Door Waltraud Wensink

Namens het bestuur van Represta zetten bestuursleden Karin Schilling en Esther Schuurman zowel de groep als de beide jubilarissen in het zonnetje. Iedereen heeft een uitnodiging gehad om op dinsdagavond na het gymmen gezellig in het sportcafé te komen om aandacht aan het vijftigjarig jubileum te schenken. Bloemen zijn er voor de beide jubilarissen en een mooie handdoek en natuurlijk taart voor de hele groep.

Hun eigen ding
Esther vertelt: "Ooit zijn ze begonnen bij Bruggink in De Heurne en door de jaren heen hebben de dames al diverse locaties gehad waar ze actief bezig konden zijn. Ze hebben onder andere nog gebruik gemaakt van de zaal aan de Molenstraat, de Duplolocatie maar ook nog de zaal van de MAVO. Nu gymmen ze al weer een tijdje in de Eurohal. Om verzekeringstechnische redenen kwamen de dames van de Heurnse vrouwengym onder de vlag van Represta maar het blijft een 'bijzondere' groep binnen de vereniging. Een groep met een eigen identiteit en ze doen hun eigen ding."

Lees verder op pagina 3

De leden van de Heurnse Vrouwengym, met rechts hun leider Hans Neerhof. Foto: Frank Vinkenvleugel