De leden van de Heurnse Vrouwengym, met rechts hun leider Hans Neerhof. Foto: Frank Vinkenvleugel
De leden van de Heurnse Vrouwengym, met rechts hun leider Hans Neerhof. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Heurnse Vrouwgym bestaat vijftig jaar

Vervolg van de voorpagina

DINXPERLO - De Heurnse Vrouwengym, ondergebracht bij Represta, bestaat vijftig jaar. Daarom zijn de leden van de gymgroep door hun club in het zonnetje gezet.

Er zitten overigens niet alleen vrouwen uit De Heurne in de groep, want iedereen kan aansluiten. In deze groep is de jongste 56 en de oudste 81 lentes jong. Naast hun gezellige gymuurtjes komen de dames ook maandelijks bij elkaar voor koffie en eens per jaar organiseren ze een gezellige fietstocht. Daarnaast verzinnen ze zelf ook nog wel gelegenheden om gezellig bij elkaar te komen.

Veel ooh's en aah's
Hans Neerhof die sinds 2014 de dames in het in het gareel probeert te houden zegt: "Ik zorg inderdaad voor '(angst-)zweet' bij de dames. Het is een gezellige groep, maar ..." Eén van de deelneemsters kopt hem gelijk in: "Een groep 'die goed heurt maor slecht luustert. " Hans vervolgt lachtend: "We doen niet alleen grondoefeningen maar ik bied de dames van alles aan met de nodige variatie. Daar komt zelfs af en toe wel een toestel bij aan te pas. Voor de een is het wat gemakkelijker dan voor de ander, maar wat ze nog kunnen, dan doen ze ook. Het is in ieder geval nooit saai." De dames trainen niet alleen hun spieren maar ook hun stembanden krijgen voldoende oefening en die doen het allemaal nog prima. Een hoop gevatte opmerkingen gaan er over en weer en er wordt veel gelachen. Een van de leden zegt: "Het sociale aspect is in deze groep heel erg belangrijk en humor speelt hierin ook een grote rol. Daarnaast wordt hier zowel lief als leed gedeeld."

Tussen het gekwebbel van de dames is geregeld een 'oooh' of een 'aaah' te horen. Bij het uitreiken van de bloemen is het 'aaah', bij het ontvangen van de handdoeken is het 'oooh' en als de dames de mooie grote jubileumtaart zien, volgt er weer een enthousiast 'oooooooh'. Alleen tijdens het eten van de taart krijgen de dames het voor elkaar om even stil te zijn en te genieten van de calorieënbom die gebakken is door een 'koekenbakker' uit Dinxperlo. Namens het bestuur worden de dames gefeliciteerd met dit mooie jubileum en de dames zelf bedanken het bestuur voor de aandacht die aan dit heugelijke feit geschonken is. Op het moment dat de dames horen dat ze ook nog even op de foto komen voor in de krant volgt wederom een 'oooooooh' in koor. De Heurnse vrouwengym, een mooie groep dames die hopelijk nog lang gezellig met elkaar mag blijven gymmen op de dinsdagavond.


Nieuwjaarsbijeenkomst PCOB

AALTEN/BREDEVOORT/DINXPERLO - De PCOB afdeling Aalten-Bredevoort en afdeling Dinxperlo houdt op donderdag 18 januari een gezamenlijke nieuwjaarsbijeenkomst in het Kulturhus Lintelo, Schooldijk 23, vanaf 14.30 uur. Als spreker komt Jos Thomasse met Zoete Koek, een programma over taal, spreekwoorden en gezegden.

'Zoete Koek' lijkt te starten als een lezing maar blijkt een hilarische conference, waarin het publiek een belangrijke rol speelt: een solocabaretprogramma dat garant staat voor een middag onbekommerd plezier.
Beschaafd, het zou niet anders kunnen, onze taal moet je respecteren. Voor onverwachte ontwikkelingen, want spreekwoorden en gezegden hebben soms een verrassende herkomst maar leiden evengoed tot komische misverstanden. En leerzaam ook, dankzij de medewerking van Prof. Dr. D.B. Weissbrod van het Internationaal Voedingstechnologisch Instituut in Darmstadt.

De bijeenkomst is voor leden van de PCOB maar ook gasten zijn van harte welkom.