Mee-eten

Er schijnt een nieuwe rage aan te komen. Het is vaak zo dat vanuit Amerika één of ander apart idee overwaait naar hier. Eerst kijken we daar dan vreemd tegen aan. Maar van lieverlee slijt het er in en gaandeweg wordt het min of meer geaccepteerd. De persoon die een en ander hier in de regio voor het eerst lanceert, wordt dan een vooruitziende blik toegedicht en schrijft geschiedenis.

Waar gaat het over? Heb je al wel eens buiten de deur gegeten? En dan wordt hier ook echt het nuttigen van een maaltijd bedoeld. Jaahaa, iedereen steekt de vinger op. Maar de voorwaarden van de nieuwste rage zijn strenger. Er hoort bij dat je dat alleen moet doen, ook al heb je een partner. Het aantal vingers wordt minder. Er hoort ook bij dat je dat niet in een restaurant mag doen. We gaan door met de voorwaarden! Je moet dat doen in een voor jou onbekende omgeving bij mensen die je niet kent. Het zou flauw zijn als je dineert bij familie, buurt of kennissen. Er zijn nu nog maar een paar vingers over. En dan komt de laatste voorwaarde: je moet er om vragen. Maak bekend dat je dit wilt en leg dan ook uit waarom je dit wilt. Krijg je thuis maar half genoeg te eten? Geen zin in koken? Het eten dat je partner kookt, vind je nergens naar smaken? Altied moar moes? Zoerkool smek ook lekkèr! Of passen andere eettijden beter?

Heej, waar zijn de vingers gebleven? Er zijn alleen nog maar verbaasde gezichten over, er wordt gemompeld en hoofden geschud. We weten allemaal dat de liefde van de man door de maag gaat, maar ja, je kunt ook overdrijven. Als er één schaap over de dam is zou dit voorbeeld wel eens navolging kunnen krijgen. Als jij dit ook overweegt lees eerst dan de kleine letters.

Valt nog niet mee hè? Wat? Om geen trendvolger te zijn maar trendsetter!

Hol ow goed!
H. Eurneman