De vrijwilligers van het Repair Café Dinxperlo. Foto: PR
De vrijwilligers van het Repair Café Dinxperlo. Foto: PR Foto:

Figulus Welzijn start met een Repair Café

DINXPERLO - Het Repair Café is een gratis toegankelijke activiteit die draait om het (samen) repareren. In het Kulturhus waar het Repair Café wordt gehouden is gereedschap en materiaal aanwezig om alle kleine reparaties uit te voeren. Dit kan zijn voor: meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed, enzovoorts. Bezoekers kunnen defecte spullen meenemen, die gelijk gemaakt worden of men krijgt advies over de eventuele reparatie. In het Repair Café gaat men samen met de deskundigen aan de slag. Wie niets heeft om te repareren kan ook komen om te helpen. Her Repair Café is elke eerste woensdag van de maand, van 14.30 tot 16.00 uur in het Kulturhus.


Dagbesteding in de Bibliotheek onder begeleiding van Estinea

DINXPERLO - Twee jaar geleden is de Bibliotheek Achterhoekse Poort in haar vestiging in Dinxperlo gestart met het aanbieden van dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking. Een geslaagd concept is gebleken, er is inmiddels een groep van acht mensen die op deze manier met veel plezier meewerken in de Bibliotheek. Ook verrichten zij werkzaamheden voor de scholen en kinderopvang die in het Duplo-pand gehuisvest zijn. Om de kwaliteit van de ondersteuning van deze groep ook voor de lange termijn te waarborgen, is de Bibliotheek in gesprek gegaan met professionele zorgaanbieders. Hierbij is in Estinea een partner gevonden. Estinea is een zorgorganisatie die de juiste kwaliteit, de kleinschaligheid en de continuïteit van de dagbesteding op de locatie Dinxperlo van de Bibliotheek Achterhoekse Poort kan waarborgen. Het verder door ontwikkelen van de dagbesteding, samen met de partners in het gebouw Duplo, kan zo ook nog meer inhoud krijgen. Dit betekent dat, met ingang van januari 2018, de groep vanuit Estinea er tijdens de openingsuren altijd is om u van dienst te zijn. Een bibliothecaris vanuit de Bibliotheek Achterhoekse Poort, die uw meer specifieke vragen kan beantwoorden, is aanwezig van maandag tot en met donderdag van 14.45 tot 17.00 uur en op vrijdag van 14.00 tot 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom in de Bibliotheek Dinxperlo waar men ook gewoon voor een kop koffie of het lezen van een krant/tijdschrift van harte welkom is.


Alzheimer Café voor de regio

LICHTENVOORDE - De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Café, dat plaatsvindt op de vierde woensdag van de maand in Lichtenvoorde. Het is bestemd voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. In het Alzheimer Café ontmoeten lotgenoten elkaar, en zij kunnen met elkaar in gesprek gaan over de dingen die zij meemaken, of die hen bezighouden. Het thema van deze maand is: Ik heb dementie en gebruik dementie.nl. In het boek 'Ik heb dementie' staan veel ervaringsverhalen van mensen met dementie en van hun mantelzorgers. Ook op internet staan veel ervaringsverhalen, bijvoorbeeld op www.dementie.nl. Linda van der Berg, bestuurslid bij afdeling Oost-Gelderland, laat zien hoe deze media te gebruiken zijn in een zoektocht naar meer informatie over dementie. Het Alzheimer Café is op woensdag 24 januari in het Grand Café van woonzorgcentrum Careaz Antoniushove, Rapenburgsestraat 33 in Lichtenvoorde. Het duurt van 20.00 tot 21.30 uur, aanmelden is niet nodig.