Een deel van de activiteitencommissie, die tekent voor de organisatie. Foto: Frank Vinkenvleugel
Een deel van de activiteitencommissie, die tekent voor de organisatie. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Lenteproeverij en brunch voor Dinxperwick

DINXPERLO - Sinds 1 januari heeft Dinxperlo een eigen ondernemersfonds. Daarin worden de bijdragen gestort die de gemeente volgens afspraak bij de ondernemers int en waarvan allerlei activiteiten kunnen worden georganiseerd. Voor inwoners maar ook voor mensen van daarbuiten, om Dinxperlo op de kaart te zetten. Er is gewerkt aan een programma voor het hele jaar en dat wordt binnenkort gepresenteerd. In het weekeind van zaterdag 14 en zondag 15 april kan iedereen genieten van een lenteproeverij en een brunch in en rondom het centrum van Dinxperlo. Namens het ondernemersfonds vertellen Martijn Takke, Gerrit van Veen en Arjan Siebelink wat de plannen zijn.

Door Waltraud Wensink

Op 11 april is er bij Old Dutch de eerste officiële bijeenkomst van het Ondernemers Fonds Dinxperlo in samenwerking met Iodus. Op ludieke wijze luidt cabaretier en praatjesmaker Frans Miggelbrink deze avond in om samen een goeie start te maken. Iodus wordt dan als het ware opgeheven en wordt dan Ondernemers Fonds Dinxperlo, speciaal voor de kernondernemers van Dinxperlo en Suderwick.

Saamhorigheid en leefbaarheid
Takke: "De commissie die de activiteiten organiseert, bestaat uit zestien personen. Dat zijn niet allemaal ondernemers; de groep is divers van samenstelling en bestaat uit mensen die het leuk vinden om iets voor de inwoners van Dinxperlo te organiseren. Mensen die een leuk en breed netwerk hebben waar we dan weer gebruik van kunnen maken." Van Veen: "We richten ons op een grote doelgroep met een programma die veel mensen zal aanspreken. We vinden het belangrijk dat we samen kunnen werken aan de saamhorigheid en de leefbaarheid van ons dorp. Er ligt een programma voor het hele jaar klaar en dat presenteren we vooraf. We zullen zien hoe het gaat lopen. We mogen ervan uitgaan dat we ook weer leren van de activiteiten, en dat we de ervaringen die we opdoen weer mee kunnen nemen naar de volgende activiteiten. In de zomer hebben we bijvoorbeeld nog vier Duitse zondagen die we willen invullen met een extra braderie en andere activiteiten. We laten zeker nog van ons horen en we gaan ons best doen."

Lenteproeverij
Om de lente mooi te beginnen is er lenteproeverij voor alle inwoners van Dinxperwick. Takke: "Op 14 april verzorgen we een mooie lenteproeverij van 17.00 tot 22.00 uur. Het is een proeverij met voornamelijk streekproducten en producten die door mensen zelf gemaakt zijn. Wie hieraan wil meedoen, kan zich zich melden bij Wooncafé Lef en een kraam reserveren. Het is van belang dat de producten die men aanbiedt, passend zijn bij de streek en dat er een diversiteit van producten wordt aangeboden."

"Het is erg fijn dat ook statushouders hieraan mee willen werken", zegt Van Veen. "Zij komen immers uit verschillende landen en kunnen met de producten die ze aanbieden hun eigen land vertegenwoordigen. Ook zij horen immers bij Dinxperlo. Samen met onze streekproducten zal dat zeker voor een diversiteit van aangeboden lekkernijen zorgen." De kramen voor deze lenteproeverij zijn overigens gratis. Het is dus wel van belang om tijdig aan te melden, zolang er nog plekken zijn. De organisatoren zeggen: "Dat kan zijn met je specifieke authentieke zelfgemaakte arretjescake of met je eigen speciale 'dwars door de groententuincake' of misschien maak je wel heerlijke balkenbrij. De mogelijkheden zijn erg breed en iedereen is van harte welkom om deze lenteproeverij tot een succes te maken. Zolang je er maar niet met kant en klare voorverpakte gevulde koeken staat. Het is uitdrukkelijk de bedoeling dat mensen er door henzelf bereide en gemaakte producten verkopen."

Brunch
Op zondag 15 april kan Dinxperlo zich opmaken voor een primeur. Dan kan namelijk iedereen die dat wil gezellig komen brunchen in het centrum van Dinxperlo. Siebelink: "Alle inwoners van Dinxperlo en Suderwick zijn hierbij van harte welkom. We gaan wel kaarten verstrekken, via de bakkers. Dat moet wel om een inschatting te kunnen maken hoeveel mensen er komen. We hopen natuurlijk op zoveel mogelijk deelnemers, en verwachten ook dat het erg druk kan worden." De brunch is rondom het Prins Clausplein en de Markt van 11.00 uur tot 13.00 uur. Van Veen: "Alle plaatselijke bakkers van Dinxperlo en Suderwick werken er aan mee. Iedereen is van harte welkom. We hopen natuurlijk op fantastisch weer", zegt van Veen, "maar het weer hebben we natuurlijk niet in de hand. Er wordt ook wel gekeken naar een alternatief, maar in eerste instantie gaan we uit van een mooi brunch in de buitenlucht in het centrum. We hopen op een grote opkomst vanuit heel Dinxperwick."

Informatie over de kaartverkoop voor de brunch op zondag 15 april in het centrum volgt zo spoedig mogelijk. Voor informatie over het programma van het Ondernemersfonds en het reserveren van kramen voor de Lenteproeverij op zaterdag 14 april kan iedereen terecht bij Wooncafe Lef, tel. 06-46086866.