De organisatoren zijn er klaar voor. Foto: Frank Vinkenvleugel
De organisatoren zijn er klaar voor. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Disconacht met Abba Fever

DINXPERLO - Er zijn diverse muziekevenementen ontstaan uit de samenwerking van Ramon Radstaak van sportcentrum 't Blauwe Meer en Manfred Britzius van Gaststätte Zum Pitt. Op zaterdag 10 maart van 19.30 tot 02.30 uur wordt er een disconacht gehouden waarbij Dinxperlo zich mag verheugen op de komst van ABBA Fever. Sportcentrum 't Blauwe Meer krijgt de echte seventies-sfeer.

Door Waltraud Wensink

Britzius: "Abba Fever weet de songs van Abba, een van de meest populaire bands van de jaren zeventig en tachtig, uitstekend neer te zetten. Eigenlijk is de muziek van Abba nog steeds razend populair. Iedereen kent de grote hits zoal Money Money, SOS, Dancing Queen, Waterloo en Mama Mia. Reden genoeg om Abba Fever naar Dinxperlo te halen."

Abba Fever is in de zomer van 2010 ontstaan. De twee zangeressen zorgen als Agneta en Frida, ondersteund door een 'Benny' en een 'Bjorn', twee rasmuzikanten, voor een levensechte seventies-sfeer, compleet met prachtige kostuums en adembenemende stemmen die bijna niet van de echte Abba te onderscheiden zijn. Ook Radstaak heeft er alle vertrouwen in dat het een onvergetelijke avond gaat worden: "Abba Fever zorgt in ieder geval voor een geweldige meezingavond. Er gebeurt heel veel op het podium en we zijn er zeker van dat de dansvloer goed gevuld zal zijn. Het is immers muziek van alle generaties." Abba Fever is overigens ook bekend van tv, onder andere uit de show 'The Winner takes it all'.

Disco-reünie met DJ Little Joe
Maar er is nog meer. Wie herinnert zich die tijd niet dat de discotheken nog helemaal hot waren? "We maken er daarom gelijk een soort van grote reünie van met in de afterparty DJ Little Joe die menigeen nog kent van discotheken zoals de Soul Frog, Roquetas, de Joy (Ulft), Trinity en Pentagon."

't Blauwe Meer wordt op zaterdag 10 maart een ware danstempel met Abba in de hoofdrol. Natuurlijk is het geoorloofd, en wordt het zelfs toegejuicht als bezoekers in de stijl van de jaren zeventig gekleed komen maar het is geen verplichting. Op de posters staat vermeld dat voor '45 plus' is, maar Britzius wil daar eigenlijk wel iets aan toevoegen. "Die leeftijd staat er omdat de liefhebbers van toen inmiddels 45 plus zijn, maar als er jongeren komen worden die zeker de deur niet gewezen. Het is juist leuk, ook als jongeren, wel 18 plus, bijvoorbeeld samen met hun ouders naar deze avond komen. Dus eigenlijk met je ouders op stap naar Abba en de disconacht van Dinxperlo", zegt Britzius lachend.

Radstaak: "Het gaat een topavond worden, dat staat vast. Er komt een prachtig podium en een mooie ruime dansvloer. Aan de zijkanten wordt ook gelegenheid gecreëerd om te zitten. Het evenement is ook toegankelijk voor rolstoelers. Mochten er echt heel veel kaarten verkocht worden in de voorverkoop, dan kunnen we nog uitwijken naar een andere ruimte in ons sportcentrum, maar in eerste instantie gaan we naar de grote ruimte aan de zijkant." Natuurlijk is er volop gezelligheid aan de bar en is er een warme hap verkrijgbaar voor de liefhebbers.

Kaarten, vanaf 17 euro zijn verkrijgbaar bij Sportcentrum 't Blauwe meer, Gaststätte Zum Pitt, BBV Bocholt, VVV Aalten, VVV Dinxperlo, VVV Ulft en online bij www.zum-pitt.com. Het evenement begint om 19.30 uur en duurt tot 02.30 uur.