Tevredenheid over grensoverschrijdende samenwerking

Tevredenheid over grensoverschrijdende samenwerking


AALTEN/DINXPERLO - De leden van de Internationale Adviescommissie Bocholt-Aalten hebben zich laten informeren over twee Duits-Nederlandse projecten bij hun bezoek aan de Feuerwache Bocholt.

Brandweerchef Thomas Deckers vertelde over het Euregioproject Prepare waarbij in noodgevallen reddingshulppersoneel uit het buurland wordt ingezet. Want het blijkt dat in gemeenten en dorpen vlak aan de grens de hulpdiensten uit het buurland er vaak sneller kunnen zijn om te assisteren.Op de Rettungsakademie in Bocholt is dan ook dit ambulancepersoneel van Duitse zijde bijgeschoold op Nederlands niveau. De Reddingsdienst Isselburg, met ambulancestandplaats, heeft inmiddels nu al zestig inzetten gehad in Nederland (Dinxperlo-Gendringen en omgeving), zo geeft Deckers aan. Deze pilot voor het grensgebied project loopt voortreffelijk. Daarnaast vertelt chef Deckers dat er een haalbaarheidsstudie Crossfire is gestart is, met bijdragen van Euregio, om te kijken of een grensoverschrijdende brandweerstandplaats realistisch is. Dan zou het toekomstig mogelijk zijn om personeel uit beide landen dienst te laten doen bij inzetten.
Chef Dörpinghaus van de Stadtbus Bocholt deelde in de vergadering mee dat de buslijn Bocholt-Aalten vanaf de start op 2 december tot eind januari 2000 busreizigers heeft gehad.