Theo Schennink in gesprek met enkele gasten van De Vorst. Foto: Frank Vinkenvleugel
Theo Schennink in gesprek met enkele gasten van De Vorst. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Niet 'langskommen', maor 'ankommen'

Bij 'Grand Café & Bistro' De Vorst

Door Waltraud Elburg

DINXPERLO - Op de plek waar voorheen al vaker een horecagelegenheid te vinden was, is een vorstelijk Grand Café & Bistro herrezen met de toepasselijke naam 'De Vorst'. Reeds bij de eerste zonnestralen zie je dat het terras goed gevuld is en de gasten worden er vorstelijk onthaald. Daar waar de Dinxperlose bevolking enigszins sceptisch was over de kansen voor horeca op deze locatie, denkt Theo Schennink dat nu een succes wordt. Aan de gastheer en gastvrijheid zal het niet liggen.

Theo Schennink mag zich de nieuwe eigenaar van Grand Café en Bistro De Vorst noemen. Hij is bij velen bekend van Keetje bij de Sluis in Ulft. Daar heeft hij de zaak al een tijdje goed aan het draaien. En nu heeft hij mooie plannen voor De Vorst in Dinxperlo.

Vorstelijke ambiance
Schennink die van oorsprong uit Gendt bij Nijmegen komt is 34 jaar geleden naar de Achterhoek gekomen en deed plaatsen aan zoals bijvoorbeeld Zelhem, Keijenborg en Doetinchem. Schennink: "ik woon nu ook nog in Doetinchem en zal daar ook wel blijven wonen, maar ben ook wel een 'Betuwenaar' en 'bijna Brabander' en 'bijna Limburger'. Ik kom uit een omgeving waar men veel carnaval viert. Ik was tot 'stadsprins' van Doetinchem benoemd en toen ik aftrad kreeg ik automatisch de naam van 'vorst'. Die naam kon ik mooi gebruiken voor het Grand Café & bistro hier in Dinxperlo. Ik heb me van te voren georiënteerd en gekeken wat de Dinxperse bevolking bezighield. Wat vinden ze hier in Dinxperlo belangrijk en waar hebben ze behoefte aan? Al snel bleek dat Dinxperlo bepaalde dagen in het jaar uiterst koningsgezind is en zelfs de grootste Oranjevereniging van Nederland heeft. Daar wil ik graag op inspelen. Op 15 januari kreeg ik de sleutels en na een verbouwing zijn we op 20 januari geopend. We hebben de zaak aan een metamorfose onderworpen en er een vorstelijke ambiance van gemaakt met als toepasselijke naam De Vorst." Wie het interieur bekijkt ziet ook de vorsten die Nederland heeft gekend aan de muur hangen. Willem de tweede en Willem de derde ontbreken nog, maar ook die zullen er ongetwijfeld komen. Ook aan andere kleine details is te zien dat Schennink goed nadenkt over wat hij wil bereiken. De bloemen hebben veelal een oranje tintje en zelfs de vaasjes hebben een oranje strikje. De zaak doet gezellig, sfeervol en huiselijk aan met een vorstelijk tintje, met Schennink als 'vorst met een knipoog'.

'De klant is koning, maar onze gast is vorst'
Schennink vindt het belangrijk dat hij goed inburgert, maakt graag een praatje met zijn gasten en luistert ook naar de wensen. Schennink vraagt zich af: "Wat vinden de mensen lekker, wat eten ze graag hier zo kort aan de grens, wat zijn lekkere streekproducten zoals bijvoorbeeld humkessoep en seizoensgerechten? Wat zien de mensen op het terras graag voorbij komen, wat kan ik aan arrangementen bieden?" Allemaal vragen die hij graag ook bij zijn gasten neerlegt. "We spreken hier niet van klanten zoals in een winkel maar van gasten. En waar de klant koning is, is de gast bij ons vorst. Ik hoop iets toe te kunnen voegen aan Dinxperlo samen het team waaronder onze kok, bedienend personeel, het keukenteam en het afwasteam. Mijn uitdaging is het om van niets iets te maken. Ik hoop hier met De Vorst iets moois neer te kunnen zetten. Als mensen bij ons komen eten hebben ze meestal iets te vieren, al is het maar dat ze thuis niet hoeven te koken", lacht Schennink. "Wij maken er als het ware een feestje van waarbij het eten het cadeautje is dat uitgepakt wordt. Naast een uitgebreide menukaart met voor ieder wat wils, is er ook een kleine kaart en zelfs een borrelkaart. Fijn voor als je op het terras zit en nog zin hebt in iets lekkers bij je drankje." Naast gezellig borrelen en heerlijk eten wil Schennink ook wel iets meer te bieden hebben. Er liggen zelfs plannen om op muzikaal gebied de mensen in Dinxperlo tegemoet te komen. Inmiddels zijn de eerste voorzichtige contacten hierover gelegd en daar komt vast iets moois uit voort voor de muziekvrienden uit Dinxperlo.

Koningsdag bij De Vorst
Op Koningsdag, vrijdag 27 april, heeft De Vorst een mooie aanbieding voor alle Oranjevierders. Naast een drankje kan men een koningsmaal naar keuze bestellen voor 9,95 euro. Je hebt dan de keuze uit schnitzel, twee huisgemaakte gehaktballen, twee curry worsten, een flinke hamburger, een lekkerbek of een broodje pulled porc. Deze gerechten worden aangevuld met frites of gebakken aardappelen en groente .Van 13.00 uur tot 18.00 uur is er tevens live muziek van Hik, een rock/feestband die garant staat voor een feestje. Het is een band die zowel jong als oud zal aanspreken en zorgt voor gezelligheid en interactie met het publiek.

Theo Schennink en zijn team benadrukken nog eens: "Niet alleen langskommen, Dinxperlo, maor ook ankommen! Wees welkom bij De Vorst!" Informatie of reserveringen via de site of via 0315-236022 of 06-27070938.


www.devorstdinxperlo.nl


Harmonie en mannenkoren samen in de Oranjetent

BREEDENBROEK - Harmonie St. Antonius, Con Spirito en het Heurns Mannenkoor zijn vanavond ook samen te horen tijdens de de avond voor de plaatselijke muziek- en zangverenigingen in de Oranjetent. Zij oefenden daar dinsdagavond 17 april voor in de R.K. Kerk van Breedenbroek. Besturen, dirigenten en muziekcommissies van deze drie verenigingen vonden het een goed plan om nu ze toch op één avond vrijwel gelijktijdig in de VVNF tent aanwezig zijn, ook met elkaar wat ten gehore te brengen.

De avond wordt om 19.30 uur geopend door fanfareorkest Psalm 150, en hierna nemen om 20.00 uur het Heurns Mannenkoor en Con Spirito het stokje over voor een eerste blok van een half uur. Beide koren zingen om beurten tweemaal een paar nummers uit eigen repertoire en als afsluiting van het eerste blok vertolken de beide koren samen 'Frieden' van Gotthilf Fischer.
Het optreden van beide mannenkoren wordt onderbroken door een intermezzo van slagwerkgroep Prinses Beatrix van ca. 20.30 tot 20.45 uur. Hierna opent Con Spirito blok twee met een drietal songs, gevolgd door een optreden van het Heurns mannenkoor. Na de volgende wissel sluiten Con Spirito en het Heurns Mannenkoor, samen met harmonie St. Antonius, hun optreden af met 'Conquest of Paradise' van Vangelis.
De tweede helft van deze ongetwijfeld mooie muziekavond bestaat uit optredens van harmonie St. Antonius, schutterij E.M.M. en fanfareorkest Prinses Beatrix.