Bezoekers beleven de Middeleeuwen bij kasteel De Kelder. Foto: Keshia Fotografie
Bezoekers beleven de Middeleeuwen bij kasteel De Kelder. Foto: Keshia Fotografie

Eerste Middeleeuws Festijn met zondagavond livemuziek

DOETINCHEM - Rond kasteel De Kelder in Doetinchem herleven met Pinksteren, zondag 20 en maandag 21 mei, oude tijden tijdens de twaalfde editie van het Middeleeuwse Festijn. Deze editie beleeft een primeur, want zondag van 17.00 tot 21.00 uur nemen twee livebands en een singer-songwriter luisteraars mee op een muziektocht door de wereld. Zij brengen een mix van onder andere folk en rock met Schotse, Ierse en Viking-invloeden. Deze avond zijn ook het kampement, de middeleeuwse markt en middeleeuwse horeca open.

Veel re-enactors uit Nederland en buurlanden reizen af naar kasteel De Kelder, waar de Middeleeuwen zo echt mogelijk worden uitgebeeld. Op de zondag is het festijn geopend van 10.00 tot 21.00 uur en op maandag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Beide dagen kunnen bezoekers de Middeleeuwen beleven, proeven en ruiken.

Er is een kasteelbelegering, waarna de aanwezige kinderen het tijdens de kinderveldslag met (ongevaarlijke) wapens opnemen tegen ridders. Een roofvogeldemonstratie, middeleeuwse vertellingen, boogschieten voor kinderen en lekkernijen van de Medieval Catering maken dit festijn tot een goede weergave van het leven in die lang vervlogen tijden. Ook nieuw is dat bezoekers op beide dagen getuige kunnen zijn van de zogeheten 'Battle of the Lion', een nieuwe, vanuit Oost-Europa geïntroduceerde sport met zijn wortels in de Middeleeuwen. Daarbij binden ridders in volledig harnas te voet de strijd aan met andere ridders.
Reiziger Alderhandt die met jongleren, acrobatiek en zijn diabolo meeleeftheater in zijn puurste vorm brengt. Programma voor beide dagen: 10.00 uur: opening van het Middeleeuws Festijn; 11.00 uur: roofvogeldemonstratie; 12.00 uur: middeleeuwse vertelling; 14.00 uur: roofvogeldemonstratie; 15.00 uur: Veldslag en aansluitend de veldslag tussen kinderen en ridders. Toegang voor kinderen tot en met 3 jaar gratis, van 4 tot en met 12 jaar vijf euro; 13 jaar en ouder zes euro in voorverkoop en acht euro aan de dagkassa.

Kinderen t/m 3 jaar gratis, kinderen 4 t/m 12 jaar 5 euro, 13 jaar en ouder in de voorverkoop 6 euro en aan de kassa 8 euro. Kasteel De Kelder ligt aan de Kelderlaan 11 in Doetinchem.


www.middeleeuws-festijn.nl