De gezinsfietstocht voert door het grensgebied. Foto: PR
De gezinsfietstocht voert door het grensgebied. Foto: PR Foto:

Fietsen vanuit Dinxperlo

DINXPERLO - Door de WTC Dinxperlo worden jaarlijks fietstochten georganiseerd waaraan iedereen kan meedoen. Ook nu is dat het geval en wel op zondag 29 april. Zoals gebruikelijk zijn er tochten voor gewone fietsers, ook goed te fietsen voor e-bikes, en tochten voor racefietsers.

Voor de tocht voor de gewone fietser, de gezinsfietstocht, kan worden gekozen uit een afstand van 35 of 55 km. Deze tochten gaan geheel over Duits grondgebied en via rustige wegen met weinig autoverkeer. Via Werth gaat de tocht met een omweg naar de eerste pauzeplaats bij de Aasee in Bocholt. Wie de langere afstand wil fietsen maakt dan nog een lus die via de waterkrachtcentrale bij Krechting loopt, waarna de route weer wordt vervolgd via de pauzeplek bij de Aasee. Het laatste stuk terug naar Dinxperlo gaat even door de stad Bocholt en daarna voor een groot deel over het gravelpad langs de Aastrang. De routes zijn geheel uitgepijld en de tocht is ook geschikt voor e-bikes. De starttijden voor deze gezinsfietstocht zijn van 9.30 tot 11.30 uur, de start is bij de kantine van SVD aan de Europastraat 4 in Dinxperlo. De kosten zijn 3,50 euro en voor leden van de NTFU 2,50 euro.

De racefietsers kunnen kiezen uit een route van 95 km, 110 km of 130 km. Ook deze routes zijn helemaal uitgepijld. Al 200 meter na de start gaat de route Duitsland in om er ook pas voor de laatste 200 meter weer uit te komen. Eerder gingen de routes naar het gebied rondom Xanthen, nu is er gekozen om eens een heel andere kant op te gaan waarbij ook wat kleine klimmetjes zijn opgenomen. Er is gekozen voor verkeersluwe wegen waarvan er in het gebied bij Dingden en Raesfeld en Reken genoeg te vinden zijn. Door de kleine hoogteverschillen valt er onderweg ook te genieten van mooie uitzichten, vooral in deze tijd van het jaar. Voor de route van 95 km is er één pauzeplek met verzorging, voor de langere routes in elk geval twee. Na afloop is er bij SVD de mogelijkheid om gebruik te maken van douche- en kleedgelegenheid. De start is ook voor de racers bij de kantine van SVD, Europastraat 4 in Dinxperlo. De kosten voor de racers zijn 5,00 euro en voor leden van de NTFU 4,00 euro. De starttijden voor de racefietsen zijn voor de 95 en 110 km: van 8.00 tot 10.00 uur, voor de 130 km van 8.00 tot 9.00 uur.


Barend Westervelt wint Schipbeeksurvivalrun

DE HEURNE - Zondag 15 april won Barend Westervelt de MSR-run in Bathmen. Ronny te Horst wist de derde plek te bemachtigen.

Daarnaast behaalden Leon Heusinkveld en Michael Velthorst de eerste plek tijdens de 9,5 km koppelrun.Een week eerder was Ropes en Running flink vertegenwoordigd in het deelnemersveld bij de de survivalrun van Zelhem. Ook hier werden een aantal podiumplaatsen behaald.

Henk Jansen werd derde bij de 5,5 km voor recreanten. Wessel Danen werd derde bij de 8,5 km voor recreanten.

Op de 8,5 km groepsrun was er een mooie tweede plek voor Jan Janssen, Ivo Klein Goldewijk, Thomas Schröer en Jan Willem Tenkink.