De sterren van Limit Stars. Foto: PR
De sterren van Limit Stars. Foto: PR Foto:

Laatste wedstrijd Limit Stars

DINXPERLO - Afgelopen zaterdag speelden de heren van basketbalvereniging Limit Stars hun thuiswedstrijd tegen Black Stars uit Rhenen. Dit zou misschien weleens de allerlaatste wedstrijd ooit kunnen worden voor Limit Stars. Zijn er voor volgend jaar voldoende wedstrijdspelende leden? Het publiek is in ieder geval in groten getale naar de hal gekomen om deze, nu al historische, wedstrijd te bewonderen.

Al snel blijkt dat deze wedstrijd éénrichtingsverkeer gaat worden. De tegenstander komt er niet aan te pas. Aanvallend, maar ook verdedigend komen ze tekort. Limit Stars neemt het eerste kwart meteen flink afstand. Iwan Bussink maakt met een onwaarschijnlijke buzzerbeater een eind aan dit kwart. Met zijn score van ver achter de middellijn staat het 21-9.

In het tweede kwart geeft Chris Seesink een schitterende alley-up pass op Hubert Jansen. Helaas wordt deze nipt gemist. Ook verdedigend wordt er goed samengewerkt. De tegenstander wordt goed vastgezet, zodat die geen kant meer op kan. Hiermee krijgt Limit Stars de bal weer snel in bezit. Geert Föcking en Gerard Huls beginnen ook de basket weer te vinden. De wedstrijd lijkt al gespeeld met een ruststand van 38-12.

Het derde kwart staat bol van de persoonlijke en zelfs een diskwalificerende fout vanwege een elleboog. Marcel Jansen is het slachtoffer en verlaat het veld kortstondig met een bloedneus.
Kevin Koenders scoort een mooie lay-up. Jeroen Meinsma en Marcel Jansen pakken met hun snelheid ook de nodige punten mee. De tegenstander probeert nog met een zone-verdediging de schade te beperken. Limit Stars weet echter kinderlijk eenvoudig de gaten te vinden. Aan het eind van dit kwart staat het al 57-25.

Het vierde kwart is nog een formaliteit. De sfeer in het veld wordt echter een beetje grimmig en de scheidsrechters moeten alle zeilen bijzetten om alles in het gareel te houden. Black Stars is helemaal zoek gespeeld. Het wordt uiteindelijk 73-40. Topscorer van deze wedstrijd is Iwan Bussink geworden met 25 punten. In de competitie is men uiteindelijk als zevende van de twaalf geëindigd.

Marcel Jansen scoorde het laatste punt. "Ik voel me er eigenlijk wel een beetje verdrietig bij, maar tegelijkertijd ook trots dat ik de boeken in ga als degene die het laatste punt voor de vereniging heeft gemaakt." Nu moeten we allemaal afwachten of dit ook echt zo is en wat het team gaat beslissen. Stoppen ze echt, of gaan ze toch nog een jaartje door? De laatste wedstrijden hebben ze met zoveel passie en vuur gespeeld dat het bijna zonde zou zijn om te stoppen. Eigenlijk verdient Limit Stars een spannendere wedstrijd om mee te eindigen.

Wie ook een keer wil komen basketballen? Train eens mee op de dinsdagavond in de Eurohal. Kijk op de Facebookpagina of op www.limitstars.nl.