Fotocollage: PR VNOG
Fotocollage: PR VNOG Foto:

Brandweer Dinxperlo zoekt nieuwe collega's

Kom naar de open dag op zaterdag 9 juni

DINXPERLO - Er is een grote brand of ernstig ongeval en de brandweer snelt er naar toe om hulp te verlenen. Het klinkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. De brandweer bestaat voor tachtig procent uit vrijwilligers en om op sterkte te blijven heeft de brandweer nieuwe mensen (m/v) nodig. Dat geldt ook voor de brandweerpost Dinxperlo. Ook voor wie alleen overdag beschikbaar is (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn, of voor wie in ploegendienst werkt), ook dan is een baan bij de brandweer mogelijk.

Robin Siebel, postcommandant van de brandweer in Dinxperlo zegt: "Ben je iemand die graag andere mensen helpt, jezelf wilt blijven ontwikkelen, een uitdaging niet uit de weg gaat en graag in een team werkt? Kom dan op 9 juni naar de open dag of neem contact op via postdinxperlo@vnog.nl."

Wat is er nodig?
"Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid staan voorop. Verder is het een pre wanneer je, als je in loondienst bent, toestemming hebt van je werkgever om in geval van een alarmering je werkplek te verlaten. Wij gaan eventueel graag in gesprek met je werkgever om dit te realiseren", legt Siebel uit.
De open dag is zaterdag 9 juni tussen 11.00 en 14.00 uur bij de brandweerkazerne, Nieuwstraat 2 in Dinxperlo. Iedereen van jong tot oud met interesse in de brandweer is welkom. Er zijn die dag verschillende demonstraties te zien en te beleven! Ooit al eens een gasflesexplosie gezien? Zelf al eens een autowrak open­ geknipt met hydraulisch redgereedschap? Of heb je al eens een slachtoffer gereanimeerd? Dan is dit je kans! Om het terrein te vergroten, wordt het begin van de Nieuwstraat afgezet. Voor de allerkleinsten worden er waterspellen opgesteld. De buren van Brandweer Bocholt – Suderwick (D) komen een demonstratie verzorgen. Het FRB –(First Responder Brandweer)team geeft in samenwerking met Eastcare uitleg over reanimatie. Naast het opgestelde materiaal van Brandweer Dinxperlo, is ook de oude brandweerwagen van Dinxperlo (bouwjaar 1954) van dichtbij bekijken.

Informatie
Voor algemene informatie over de brandweer zie www.brandweer-dinxperlo.nl, of bel/mail met de postcommandant Robin Siebel, 06-15883758 (tijdens kantoortijden), e-mail postdinxperlo@vnog.nl of volg de Facebook-pagina van brandweer Dinxperlo.


Theo Klaassen nieuwe trainer van dames Boemerang

EIBERGEN/DINXPERLO - Theo Klaassen uit Dinxperlo is de nieuwe trainer van volleybalvereniging Fysio Eibergen-Boemerang. Samen met Khaled Al-Aswad moet hij in het komende seizoen 2018/2019 een zware klus klaren. Fysio Eibergen eindigde in het afgelopen seizoen op een keurige vierde plaats, maar zag tevens een viertal vaste speelsters om diverse redenen vertrekken. Daarbij is vooral veel aanvalskracht en ervaring ingeleverd. Theo Klaassen komt van Vollverijs Terborg en is al jarenlang werkzaam als trainer van hoofdzakelijk damesteams in de regio. Inmiddels zijn een drietal nieuwe speelsters aan de selectie toegevoegd. Mylaine van de Maas komt van Orion Doetinchem naar Eibergen. Vera Bastiani heeft bij Isovol in Isidorushoeve gespeeld en Aniek van de Bout stapt over van het tweede damesteam van Boemerang naar Dames 1, uitkomend in de tweede divisie. Naast deze drie speelsters bestaat de selectie verder uit, Isa Frank, Lotte Wassink, Roeyel Koldewey, Inge Hummelink, Fleur Wieggers, Suzanne ter Horst en Mirjam Wentink-Hahne. Op dit moment wordt nog met een paar speelsters gesproken, waarbij Klaassen vooral hoopt nog een ervaren aanvalsters aan de selectie toe te kunnen voegen. Zoals gebruikelijk worden de thuiswedstrijden op zaterdagavond om 18.00 uur in de Eibergse Pickerhal gespeeld.