achterste rij van links naar rechts: Yvonne Boon, Sandra Oldenburg, Jolanda Ruwhof en Ageeth Hijink. Voorste rij van links naar rechts: Ria te Lindert, Ina Hillen, Anja Ansink en Bea Voskuil. Foto: Wendy Vossers
achterste rij van links naar rechts: Yvonne Boon, Sandra Oldenburg, Jolanda Ruwhof en Ageeth Hijink. Voorste rij van links naar rechts: Ria te Lindert, Ina Hillen, Anja Ansink en Bea Voskuil. Foto: Wendy Vossers Foto:

Helpgewoon Thuiszorg Aalten van start

DINXPERLO/AALTEN - Op 1 juni is de werknemerscoöperatie Helpgewoon Thuiszorg Aalten van start gegaan.

Woordvoerster Yvonne Boon vertelt: "Na een aanlooptijd van drie jaar is het eindelijk gelukt om het van de grond te krijgen. Wij leveren huishoudelijke hulp en ondersteuning aan cliënten die via de WMO bij ons aangemeld worden. Wij zijn gestart met acht dames en ruim dertig cliënten. De reden dat wij voor deze organisatievorm hebben gekozen is de grote onzekerheid die wij elke keer hebben meegemaakt de afgelopen jaren. Nu hebben we zelf de regie in handen. Verder hebben wij geen managers of een directie, waardoor geld voor de zorg ook daadwerkelijk besteed kan worden waar het voor bedoeld is: de zorg voor onze cliënten. Oprichtster van Helpgewoon is Joke van der Schoor. Inmiddels zijn er al meerdere coöperaties opgericht waaronder Helpgewoon Berkelland, die zeer succesvol is. We hopen dat wij hetzelfde succes mogen bereiken. We gaan er in ieder geval ons uiterste best voor doen."
Voor meer informatie of bij interesse omhet team te komen versterken kan men contact opnemen met thuiszorg-aalten@helpgewoon.nl of tel. 06 221 752 60.


Reacties op Dinxpers Huuksken

DINXPERLO - In de rubriek Dinxpers Huuksken plaatsen we regelmatig oude foto's uit de collectie van Ben Maandag. Zo werd er onlangs een foto geplaatst van de viering van het 700-jarig bestaan van Dinxperlo, in 1981. Ben schrijft: "De foto van Dinxperlo 700 heeft leuke reacties opgeleverd. Het is een foto van een groep, die net terug is van de historische optocht van Anholt naar Dinxperlo in 1981. Allemaal in prachtige kostuums uit vroege tijden. Zichtbaar van links naar rechts: onbekend, Joop Tebeest, Alie Maandag, Joke Ruesink, Elly Brinkman, Matthijs en Pieter Bulsink, Phillip Abbink, Badmeester Wilcke en Hans Tebeest, vader van Joop."


Dinxperlo JO13-1 ongeslagen kampioen

DINXPERLO - Vorige week is de JO13-1 van sv Dinxperlo ongeslagen kampioen geworden in de voorjaarscompetitie van de 4de klasse. Na een reeks van acht gewonnen wedstrijden en één gelijkspel moest Dinxperlo van de nog twee te spelen wedstrijden er minimaal één winnen om zich kampioen te mogen noemen. In de uitwedstrijd tegen Gendringen zou het dan moeten gebeuren. Alle familie was opgetrommeld om te komen kijken en om het team aan te moedigen. Dat leidde tot een 9-0 overwinning voor Dinxperlo. Gendringen dat in het rechterrijtje stond, had nog niet veel punten behaald, maar de wedstrijden die ze verloren hadden waren maar met één of twee doelpunten verschil verloren. De jongens van Dinxperlo waren allemaal extra gemotiveerd. Ondanks de hitte had Dinxperlo een bliksemstart en stonden al na 15 minuten met 0-4 voor, met een paar prachtige doelpunten. Aan het einde van de eerste helft was de tussenstand opgelopen tot 0-6 en uiteindelijk heeft Dinxperlo gewonnen met 0-9. Als echte kampioenen werd het feest gevierd op het veld. Het team bestaat uit Jonas Uenk, Luuk Bosman, Luka Bouwmeester, Luuk Geven, Bastiaan Gussinklo, Koen Huitink, Vince Kaastra, Quin Koskamp, Max Kranen, Lennon Masselink, Luc Renzen, Willem Schuurman, Jurre Walta, Sam Wieskamp.

Foto: Collectie Ben Maandag