Maureen Huls van Studio Sier en Aafke Kleinhesselink (r) haken voor Kika.  Foto: PR
Maureen Huls van Studio Sier en Aafke Kleinhesselink (r) haken voor Kika. Foto: PR Foto:

Vlaggenlijn haken voor Kika

Tal van acties om leven te kunnen vieren

DINXPERLO - Bij Studio Sier in Dinxperlo wordt er 30 juni een 'haakworkshop' gehouden die geheel in het teken van KiKa staat. Aafke Kleinhesselink krijgt hierbij de medewerking van Maureen Huls om op deze prachtige manier geld in te zamelen voor dit mooie doel. Tijdens deze haakworkshops wordt er een met behulp van een speciaal patroon gewerkt aan een 'vlaggenlijn' die speciaal is ontworpen door Aafke en haar zus Janneke.

Door Waltraud Wensink

Aafke is met haar man Rick Kleinhesselink een jaar lang in touw om zich volledig in te zetten voor betere, kindvriendelijke onderzoeken en behandelingen bij kinderkanker. Rick is al geruime tijd ambassadeur van KiKa en zijn doel is om in een jaar tijd zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen. Hiervoor zijn de meest mooie acties op touw gezet en daar doet de hele familie aan mee. Rick: "Op dit moment zitten we al over de tienduizend euro en dat is al meer dan het streefbedrag dat we in gedachten hadden. Ik loop op 4 november 'The Run for KiKa' in New York en daar had ik een minimaal bedrag voor nodig om te kunnen starten." Dat bedrag van 10.000 euro maakt van Rick een zogenaamde 'Goldrunner'. Zijn naam komt in gouden letters op zijn shirt te staan tijdens de marathon. Rick heeft inmiddels een eigen site en wordt zelfs hier en daar al herkend. Op zijn site 'Rick rent voor KiKa' staat alles over de acties die hij tot nu toe gevoerd heeft. Hij is blij met de geweldige pr van zijn zwager die daar veel werk insteekt." Aafke: "We hebben met z'n allen mooie acties op touw gezet waarbij de hele familie meedoet. Het gaat om zowel grote als kleine bedragen die daarbij worden binnengehaald."

Aafke werkt bij Schavenweide in Doetinchem en Rick is werkzaam binnen Estinea. Ook daar weten ze verbindingen te leggen tussen de mensen en krijgen ze medewerking voor hun goede doel. Aafke en Rick vinden het allemaal geweldig en hartverwarmend. Hun eigen toegewijde inzet verdient echter de ook bijzondere lof. Er gaat enorm veel energie en tijd inzitten. Rick: "We doen dit voor de tijdsduur van een jaar en dan stoppen we er ook mee en mag iemand anders het van ons overnemen. Het kost inderdaad een hoop energie, vooral als je ook nog een gezin met kleine kinderen hebt en daarnaast ook nog ons werk, maar we doen het met alle liefde en gaan er volledig voor." Aafke vult aan: "Het is inderdaad een hele opgave om dit een jaar te doen en Rick gaat vol voor de marathon. Maar het is zo ontzettend mooi om te zien hoe er kettingreacties ontstaan en mensen meedoen aan onze acties. We zijn daar erg trots op."

Vlaggenlijn
"Het is echt geweldig hoe de mensen hier allemaal aan mee werken. Ik wilde echter zelf ook een aandeel om Rick hierin te helpen. Zelf loop ik geen marathon, maar wat kan ik dan wel doen om hem te ondersteunen? Zo kwam ik al snel uit op de 'haakscene' iets waarin ik dan weer handig ben. Samen met mijn zus heb ik een vlaggenlijn ontworpen om symbolisch 'het leven te vieren'. Zelf zijn we ontzettend dankbaar voor het feit dat we twee gezonde kinderen hebben en weten maar al te goed hoe het bij anderen kan zijn als je kind kanker krijgt. Maureen van 'Studio Sier' wilde ook graag iets voor dit goede doel doen en zo kwamen we samen op het idee om haakworkshops te organiseren en deze vlaggenlijn te maken. Het bedrag van de inschrijvingen komt dan ten goede aan KiKa. Tijdens deze twee uur durende workshop maken we met behulp van het patroon dat je van ons krijgt, een beginnetje van de vlaggenlijn, omdat wij vinden dat je 'het leven moet vieren'. Op deze manier delen we tijdens de workshop de liefde voor 'haken en steunen daarmee ook nog eens dit ontzettende mooie doel", aldus Aafke. "Deelname aan de workshop kost 25 euro en dat is inclusief de materialen, het speciaal geschreven patroon en een hapje en drankje. Wel even een eigen haaknaald meebrengen. 's Avonds staan we ook nog op de zomeravondbraderie dus 'haak' gezellig aan als je dat leuk vindt." Opgeven kan nog zolang er plek is. Informeer hiervoor bij Studio Sier in Dinxperlo.

'Samen met mijn zus heb ik een vlaggenlijn ontworpen om symbolisch het leven te vieren'

Meer weten over de acties en voortgang voor Kika van Rick en Aafke Kleinhesselink? Dan kan men kijken op de site www.rickrentvoorkika.nl. Opgeven voor de haakworkshop bij Studio Sier kan via de website van studio Sier op www.studiosier.nl.