Veel publieke belangstelling voor Feel the Beat. Foto: Hans Elbers
Veel publieke belangstelling voor Feel the Beat. Foto: Hans Elbers Foto:

Festival Feel the Beat
verloopt gesmeerd

DINXPERLO - Helma Brughuis-Te Grotenhuis, coördinator van het slagwerkfestival Feel the Beat is een tevreden mens. Samen met haar team van vrijwilligers van muziekvereniging Prinses Beatrix kan ze terugkijken op een geslaagd evenement. "Zelfs de weergoden waren ons goed gezind; het dreigende buitje viel precies tijdens de pauze en had dus geen gevolgen voor het programma", verklaart ze opgelucht.

Er is zaterdag 16 juni flink wat werk verzet door de tientallen vrijwilligers; Het tot dan nog kale VVNF-terrein werd in een paar uur omgetoverd tot een gezellige festivallocatie met prima stoelen, vrolijke tenten, bar en horeca, sanitaire voorzieningen en licht en geluid. Het beschikbaar gestelde hekwerk bood gelegenheid aan de verschillende groepen om zich letterlijk 'achter de schermen' voor te bereiden op hun optreden; Het gebruik van drie podiums maakte een vrijwel non-stopprogramma mogelijk.

Gesmeerd
Met een muzikale rondgang door Dinxperlo werden ook de laatste belangstellenden attent gemaakt op het festival en zo mee naar het terrein gelokt. Het hele programma liep gesmeerd en werd, in tegenstelling tot veel andere evenementen, zelfs ruim binnen de geplande tijd afgerond. "We mogen best een beetje trots op onszelf zijn dat we dit allemaal in zo'n korte tijd op poten hebben gezet. Je kunt van alles plannen, maar pas op de dag zelf moet het wel allemaal 'effe' gebeuren", aldus een vermoeide, maar zeer voldane Timo Doornink na afloop.

Het programma bood een fraaie doorsnede van wat regionale amateur-verenigingen uit de regio én daarbuiten in huis hebben op slagwerk-gebied. Van jeugdige deelnemers die op creatieve wijze gebruik maken van alles behalve slagwerkinstrumenten, tot bombastische concertwerken met soms wel vier pauken, drumstellen en ander melodisch instrumentarium. Veelzijdigheid voerde de boventoon. "Geweldig om te zien hoe kinderen met heel verschillende achtergronden en culturen hier samen mooie muziek staan te maken, letterlijk grenzeloos. Mooi toch?", zo vat presentator Theo Janssen het nog eens goed samen.

Traditie
Het begint echt een mooie traditie te worden en de kwaliteit, van zowel de organisatie als de muzikale prestaties van de deelnemende verenigingen, neemt nog steeds toe. "We zijn dan ook heel benieuwd wie de uitdaging aandurft om volgend het Feel the Beat festival te organiseren. De slagwerkers van Pr. Beatrix kijken er alvast naar uit weer deel te mogen nemen, maar dan weer even 'gewoon' als gast", besluit Helma Brughuis-Te Grotenhuis.