Rommelmarkt Vriezenkamp. Foto: PR
Rommelmarkt Vriezenkamp. Foto: PR Foto:

Rommelmarkt Vriezenkamp

DINXPERLO - Op zondag 8 juli is de jaarlijkse grote rommelmarkt op de Vriezenkamp in Dinxperlo. Deze markt wordt al jaren achtereen georganiseerd en goed bezocht. Het mooie van deze rommelmarkt is dat die plaatsvindt op een woonerf bij mensen voor de deur en in de straat, maar ook op de groenstroken die naast het woonerf liggen. Voor wie nog nooit op de rommelmarkt van de Vriezenkamp geweest, wordt het hoog tijd.

Debbie Demkes en Waltraud Wensink organiseren deze markt al jaren achtereen. Demkes: "We zijn de tel een beetje kwijt, want we weten niet precies meer hoe vaak we dit nu al hebben gedaan. We schatten op ongeveer 18 of 19 jaar." Ieder jaar staan de beide dames er weer versteld van dat de mensen zich aanmelden voor de markt. Waltraud: "Zeg maar hoe het komt, maar ieder jaar melden de mensen zich weer aan om bij ons op de Vriezenkamp te mogen staan. Zelf ben ik inmiddels verhuisd naar de Aaltenseweg maar draag de Vriezenkamp nog steeds een warm hart toe en vind het nog steeds leuk om de rommelmarkt te organiseren."
De rommelmarkt op de Vriezenkamp heeft veel deelnemers en er staan ook veel buurtbewoners voor hun eigen deur. De bezoekers lopen er niet even in een kwartiertje overheen. Het kost geruime tijd om alles goed te kunnen bekijken. Daarnaast is ook het sociale praatje op de rommelmarkt erg belangrijk meent Waltraud: "Het gaat niet altijd om de verkoop. Als je ziet hoeveel mensen er komen die alleen maar kijken en daarnaast gewoon gezellig even bij elkaar in de tent een kopje koffie drinken dan is dat toch ook hartstikke fijn. We zien jaarlijks naast nieuwe gasten ook altijd weer onze oude trouwe gasten terug met allemaal tijd voor een gemoedelijk praatje." Debbie haakt daar op in: "`Gezelligheid is op een markt als deze zeker een belangrijk punt. De mensen willen natuurlijk graag van hun spulletjes af maar we maken regelmatig mee dat mensen zeggen, dat ze een fijne dag hebben gehad." De rommelmarkt op de Vriezenkamp is iets waar je toch echt een keer geweest moet zijn en over mee moet kunnen praten in Dinxperlo. De rommelmarkt wordt speciaal een week voor de kindervakantie gehouden zodat de mensen net voor de vakantie een zakcentje kunnen verdienen om mee te nemen. Daarnaast ruim je dan gelijk de zolder even mooi op.
De organisatie van de markt is bijna een soort van routine geworden en Debbie en Waltraud zetten de plekken pas op de laatste avond voor de markt vast. Sommigen hebben een voorkeur voor een plek en waar mogelijk houden ze daar rekening mee. "Het enige dat we niet in de hand hebben is het weer. Ook al is er kans op een enkele regenbui , dan laten we de markt wel doorgaan. Mocht het echt bar en boos zijn zodat er gevaarlijke situaties ontstaan dan blazen we het af. Maar vooralsnog hopen we dat de weergoden ons goed gezind zijn en dat we en mooie zonnige dag hebben."
Debbie: "Mocht je de markt op de Vriezenkamp willen bezoeken houd er dan rekening mee dat het druk kan worden. Kom te voet of op de fiets. En kom je toch met de auto, let dan bij het parkeren goed op of het geoorloofd is. Het kan maar zo zijn dat je een boete achter je ruitenwisser vindt als je fout parkeert."
De toegang tot de rommelmarkt op de Vriezenkamp is het gratis is. Men kan zich er een aantal uren prima vermaken, zonder dat het wat hoeft te kosten. Maar mocht men zin krijgen in een kopje koffie met iets lekkers, een glaasje fris of een warme hap willen dan kan dat tegen een schappelijke vergoeding.
De rommelmarkt op de Vriezenkamp is van 10.00 tot 15.30 uur. Kijk voor meer info op de Facebookpagina van Rommelmarkt Vriezenkamp of neem contact op met Debbie (tel. 0315-651929) of Waltraud (elburgwaltraud@gmail.com).