Let's build bridges, een werk van Angelika Hinkelmann. Foto: PR
Let's build bridges, een werk van Angelika Hinkelmann. Foto: PR Foto:

Expositie schilderijen Angelika Hinkelmann in Rietstap

DINXPERLO - Angelika Hinkelman laat haar abstracte schilderijen zien in Kerkje de Rietstap. Het kerkje is in juli elke woensdag en elke zondag open van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Het adres is Meniststraat 14a in Dinxperlo.

Kunstschilder Angelika Hinkelmann is als autodidact begonnen met aquarel-schilderen. Door te trainen met kunstenaars in Essen leerde ze meer technieken met inkt, pastel, houtskool en potlood. Gedurende vele jaren was schilderen voor haar niet mogelijk om professionele redenen.

In 2014 ontdekte ze het schilderen met acrylverf, wat haar fascineert tot op de dag van vandaag. Van bekende kunstenaars heeft ze geleerd om naast de borstel ook spatels, rollers en verschillende materialen, zoals zand, steenkool en pigmenten te gebruiken. En om te schrapen, te comprimeren en zelfs te wassen, diverse andere gebruiksvoorwerpen in te zetten en last but not least de kale vingers te gebruiken als een 'brush-free' gereedschap. Bovendien verrijken verschillende basisvlakken de expressieve mogelijkheden van het schilderen.
Haar manier van schilderen kan worden omschreven als 'perceptie ontmoet intuïtie'. In de kleuren en de vloeiende, weke overgangen probeert ze ongedwongenheid en tegelijk diepte en ruimte uit te drukken. Hierbij verwerkt ze haar indrukken en gevoelens, ervaringen, belevenissen.
Sinds 2016 verzorgt ze individuele en collectieve tentoonstellingen in Duitsland en Nederland.