De jubilerende Dinxperse collectanten van de Maag Lever en Darm Stichting. Foto: Frank Vinkenvleugel
De jubilerende Dinxperse collectanten van de Maag Lever en Darm Stichting. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Collectanten geëerd bij
inleveren collectebus

DINXPERLO - Zaterdag 23 juni was de laatste dag van de collecte van de Maag Lever en Darm Stichting. Op deze dag werd aan de collectanten gevraagd hun bus in te leveren. Ditmaal op een centrale plaats in Dinxperlo, namelijk het Kerkelijk Centrum van de PKN aan de Markt in Dinxperlo.

Een aantal collectanten werd via een speciale uitnodiging gevraagd om hun bus om 11.30 uur in te leveren. Er was hiervoor een speciale reden. Vijftien personen collecteren namelijk al vele jaren voor de Mlds. Tien van hen voor de tiende keer en vijf collectanten gingen zelfs al voor de vijftiende maal op pad.

Onder het genot van een kopje koffie/thee met taartpunt, die door de Jumbo gratis werd aangeboden, vertelde de coördinator van de collecte, Sylvia Vogelpoel, een en ander over de geschiedenis, vanaf de start in 1990 van de collecte in Dinxperlo.

Hierna kreeg iedereen een speldje overhandigd, met daarop het aantal jaren trouwe dienst, vergezeld van een mooie roos, die door Bloemisterij de Lorelei werd aangeboden. Iedereen werd hartelijk bedankt voor hun inzet en de hoop werd uitgesproken dat er nog vele jaren een beroep op hen mag worden gedaan.

Nieuwe collectanten zijn ook van harte welkom, voor de collecte in 2019 en mogen zij mogen zich opgeven bij S. Vogelpoel, tel. 0315-653952.

Op de foto staan de jubilarissen met de bus in de hand die inmiddels is geleegd en weer klaar is voor 2019. Dan wordt in de maand mei de collecte gehouden (enkele collectanten waren helaas verhinderd en staan daarom niet op de foto).