The Rainbows, deelnemend team van het eerste uur aan Beachvolleybal bij Zanddagen in Lintelo. Foto PR
The Rainbows, deelnemend team van het eerste uur aan Beachvolleybal bij Zanddagen in Lintelo. Foto PR Foto:

Voor de tiende keer Zanddagen in Lintelo

'Diverse afterparty 's met gebakken eieren'

Door Karin Stronks

LINTELO – Voor de tiende keer worden op de parkeerplaats bij Kulturhus Lintelo de Zanddagen gehouden, van woensdag 4 tot en met zaterdag 7 juli. Een sportief gebeuren voor jong en oud, veelal op 100 kuub zand. Tientallen vrijwilligers helpen mee om dit sportieve meerdaagse evenement te organiseren. Tientallen sportieve teams doen mee met de activiteiten, zoals volleybalgroepen The Bananaboys en The Rainbows. Wibe Harbers van The Rainbows grijnst: "Meedoen is belangrijker dan winnen maar stiekem is winnen toch wel erg leuk! We doen vanaf het begin al mee. Ook erg gezellig zijn de afterparty 's met gebakken eieren!"

Het team The Rainbows, bestaande uit Niek ter Haar, Wibe Harbers en Timon Somsen, doet vanaf de eerste Zanddagen mee met het Beachvolleybaltoernooi. Colin Somsen speelt bij hun opponent The Bananaboys. De heren zijn het niet helemaal met elkaar eens over wie nou het vaakst het toernooi heeft gewonnen. "Volgens mij hebben wij de taart het vaakst in ontvangst genomen", meent Colin. "Nou dat weet ik zo net nog niet", reageert Niek. Timon: "Ja zo zie je maar, er is een gezonde concurrentie onder elkaar!"

Trainingskamp
Er worden herinneringen opgehaald. Wibe grijnst: "Het is altijd lachen bij de afterparty 's, na het Beachvolleybal lekker eieren bakken." De volleyballers besloten vorig jaar om op 'trainingskamp' te gaan, ze deden mee met het Beachvolleybaltoenooi bij de Slingeplas in Bredevoort. Niek weet het nog goed: "Nou, dat was niet zo'n succes. Het niveau was een maatje te groot voor ons. De tegenstanders lieten ons alle hoeken van het veld zien."
De startdag van de Zanddagen is woensdag 4 juli, dan stort CWV Barlo 100 kuub zand op de parkeerplaats. Geerd Houwers van de activiteitencommissie vertelt: "De basisschooljeugd mag zich dan uitleven op de zandbulten, ze spelen met water en zand of bouwen zandkastelen. 's Avonds treden vrijwilligers aan met kraan en shovel om het terrein vlak te maken. Het zand krijgen we in bruikleen, na de Zanddagen haalt werktuigvereniging Barlo het weer op." Donderdagavond wordt het Beachvoetbaltoernooi gehouden en kan men meedoen met bootcamp.

Down the Hatch
Vrijdag 6 juli staat de Zandloop op het programma, kinderen lopen één of twee kilometer, de iets oudere atleten kunnen meedoen met de vijf kilometer. "We willen duidelijk aangeven dat iedereen mee kan doen, niet alleen de Lintelose bevolking. Jaarlijks lopen ruim 100 hardlopers mee. Leuk weetje trouwens, hardloopgroep De Zandloper dankt haar naam aan deze prestatieloop. Deelnemers kunnen zich omkleden en douchen in het Kulturhus. De parkeerplaats is in een weiland, vrijwilligers leiden automobilisten hiernaartoe", legt Sandra Ouwersloot van de activiteitencommissie uit. Beachtennis wordt ook op vrijdag gespeeld, de jeugd kan een Beachtennis-clinic volgen. In de tent treedt op vrijdagavond vanaf 20.30 uur de band Down the Hatch op, waarin oud-Linteloër Geert Heusinkveld speelt.
Er is veel te beleven op de laatste Zanddag; zaterdag 7 juli staan de traditionele fietstocht, het beachvolleybaltoernooi en 's avonds de beachparty op het programma. Sandra: "Enkele tientallen fietsers doen elk jaar mee met de fietstocht die langs mooie plekjes van het Lintelose buitengebied voert. Na de tocht kan men voor een gereduceerd bedrag een fietsmenu nuttigen bij Kulturhus Lintelo."

Strandballen
Ze vervolgt: "Het Beachvolleybaltoernooi, toch wel het hoogtepunt van de Zanddagen, zal ongeveer de hele zaterdag in beslag nemen. 's Avonds sluiten we af met een grote Beachparty met DJ's Buurman & Buurman. In zomers tenue verschijnen is harstikke leuk, het festivalterrein wordt sfeervol aangekleed, er worden allerlei strandattributen in het publiek gegooid, zoals strandballen en zwembandjes. De organisatie van de slotavond is in handen van Thijmen en Merijn, samen met de beheerder van Kulturhus Lintelo." Men kan zich opgeven voor de verschillende activiteiten via e-mail: info@kulturhuslintelo.nl.Op de website staat alle informatie over de tiende editie van de Zanddagen.


www.kulturhuslintelo.nl

Een spelmoment van het Beachvolleybaltoernooi op de Zanddagen, archief. Foto PR