Bij 't Welink wordt hard gewerkt aan de hotelkamers. Foto: Frank Vinkenvleugel
Bij 't Welink wordt hard gewerkt aan de hotelkamers. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Straks ook slapen bij 't Welink

Dinxpers restaurant wordt uitgebreid met vijf hotelkamers

DINXPERLO- Als alles voorspoedig verloopt zetten de mensen van restaurant 't Welink weer een Dinxpers hotel op de kaart. De eigenaren zijn druk aan het verbouwen om vijf mooie hotelkamers te realiseren. Een uitkomst voor een groot aantal gasten en klanten van de bedrijven uit Dinxperlo en omgeving maar ook voor vakantiegangers en mensen die op doorreis zijn. Dinxperlo kan dan spreken van 'hotel-restaurant 't Welink'.

Door Waltraud Wensink

Wendy Timmerman van 't Welink gaat er helemaal voor. De verbouwing is in volle gang en er wordt enorm hard gewerkt. "Gelukkig is mijn vader heel erg handig en kan hij een heel wat klussen zelf doen. In eerste instantie hadden we het idee om een Bed and Breakfast te starten maar daar zagen we uiteindelijk van af. Een hotel past beter bij onze hele setting. Begin volgend jaar hopen we de eerste twee kamers klaar te hebben. Een aantal mensen uit onze kennissenkring komt proefslapen."

Minder- of invalide
Wendy: "We gaan vijf grote hotelkamers realiseren met een ruime badkamer. En mocht het zo zijn dat we vol zitten is er eventueel nog een optie voor een zesde kamer. De vijf kamers zullen allemaal gelijkvloers zijn met een eigen terrasje aan de achterkant met zicht op het Welinkbos. Een aantal van de kamers wordt rolstoelvriendelijk zodat we ook minder- en invalide gasten kunnen ontvangen". Er zijn tal van potentiële klanten. "Stel je hebt familie verder weg wonen en ze kunnen niet allemaal bij jou in huis slapen, of opa en oma die verder weg wonen willen graag even een rustmoment als ze de hele dag bij de kleinkinderen op bezoek zijn geweest? Of misschien zijn er wel mensen op doorreis, of op vakantie in Dinxperlo of omgeving? Vanuit 't Welink kun je eigenlijk alle kanten op. We liggen vlak bij mooie dorpen en Duitsland en de omgeving zijn uitermate geschikt voor mooie ritjes, wandelingen of fietstochten", zegt Wendy.

Zakenrelaties
"Tot nu toe moesten we altijd nee verkopen als we de vraag kregen of we ook een hotel waren, maar vanaf 2019 kunnen we daar positief op antwoorden", aldus Wendy Timmerman. " 't Welink is vooral een restaurant en wil dat ook uitstralen maar als we dadelijk de hotelkamers klaar hebben kunnen we deze extra service bieden en daar zijn we erg blij mee. Daarnaast denken we ook dat het ook positief is voor de bedrijven in Dinxperlo en omgeving om hun zakenrelaties een gastvrije en moderne overnachtingsplek of verblijf op een mooie locatie te kunnen bieden met een fijn ontbijt. We zijn ook aan het kijken of we mooie arrangementen kunnen bedenken. Maar eerst richten we alle aandacht op de verbouwing en het realiseren van de vijf hotelkamers", zegt Wendy.
Naast de twee-persoonskamers met allemaal een eigen badkamer komt er ook een familiekamer. "Hier kunnen dan eventueel ouders met twee kinderen slapen of als je met meerdere personen komt. De ruimte zal dan door middel van schuifdeuren gesplitst kunnen worden. Deze extra ruimte zou je echter ook kunnen gebruiken als je meer ruimte nodig hebt vanwege een beperking of als je met een wat grotere rolstoel komt. De kamers worden in ieder geval authentiek en sfeervol en we willen dat de mensen een fijne plek hebben waar ze graag naartoe komen. De eerste boeking, voor juni 2019, is inmiddels een feit dus dan moet het klaar zijn.

Muurtje
Dat er verbouwd wordt bij 't Welink is tot daar aan toe maar dat er een laag muurtje werd afgebroken heeft nog wel voor een beetje opschudding gezorgd .Velen hadden daar een uitgesproken mening over maar anderzijds zijn er ook een boel positieve berichten ontvangen. Nu is het stukje voor het restaurant namelijk toegankelijk voor mensen met een e-bike en zijn er inmiddels al zes oplaadpunten gerealiseerd. "Tja, soms moet je nu eenmaal eerst iets 'afbreken' om weer te kunnen bouwen. Het terras is verplaatst naar de zijkant en het was met de ongelofelijke hitte van de afgelopen tijd toch maar wat prettig om in de schaduw te kunnen zitten", zegt Wendy. "Wij hebben het erg naar onze zin hier en er liggen nog veel ideeën op de plank. We zijn blij met deze stek, de zaak en ons personeel en we hopen dat we onze naam snel kunnen veranderen in hotel-restaurant 't Welink."
Meer informatie over 't Welink via mail info@restaurantwelink.nl, tel. 0315-654008 of de website.


www.restaurantwelink.nl