Bereikbaarheid

Als je geld hebt dan kom je overal. Bij het laten zien van enkele of meerdere van de bekende waardevolle flappen gaan er deuren open. Als we het moeten geloven bezitten 495 gemeentegenoten één miljoen euro of meer. Of ze dit bedrag ook echt in deze cijfers op de bank hebben staan, misschien in een ouwe sok onder het kussen, of dat ze dit bedrag in onroerend goed hebben uitstaan vermeldde de krant niet. Het lijkt wel makkelijk als je je niet druk hoeft te maken wat je aanschaft en vooral hoeveel dat kost. Veel verleidingen komen dan voorbij en waarom zou je niet toehappen als het geld makkelijk in de boksentesse zit? Maar vooral: blijf je openstaan voor iedereen?

Een andere bereikbaarheid is die van het telefonische 4G-netwerk. Vier grote Nederlandse telecom-aanbieders claimen 90% of meer bereikbaarheid. Schijnt voor Europese begrippen hoog te zijn. Leg dat maar eens uit aan mensen in De Heurne. Daar is het nog steeds huilen met de pette op. In november 2016 heeft de gemeente groen licht gegeven voor de bouw van een zendmast in een bos aan de Hoge Heurnseweg. Inspraakprocedures volgden. Toen dat achter de rug was bleek dat levertijden van bouwmaterialen veel te lang waren. Is de eerste spade nu al de grond ingegaan of niet? Het is toch te gek dat je 100% betaalt voor iets dat niet goed werkt. Als je iets koopt en het werkt slecht ga je toch ook terug naar de winkel! Maar de macht van deze aanbieders is zo groot en wij willen zo graag op deze manier bereikbaar zijn, dan mag het wel wat kosten. Vinden wij als consument.

Verder zag ik tot mijn positieve verrassing dat de bereikbaarheid Dinxpèr – De Heurne vice versa ook wordt verbeterd. Jawel! Men is bezig het gedeelte tussen Stegerdijk en Nellisstraat te renoveren. Het oude asfalt er uit en nieuwe blokken steen er in. Een lang gekoesterde wens van velen gaat hiermee in vervulling. Mag ook wel na 25 jaar. En als dat gedeelte klaar is fietsen we met nog meer plezier over dit verharde pad. Ook een miljonair stapt dan op 't fietsken. Bereikbaar blijven!

Hol ow goed!

H. Eurneman