Emilio Guzman komt op 9 maart naar Dinxperlo. Foto: Hans-Peter van Veldhoven
Emilio Guzman komt op 9 maart naar Dinxperlo. Foto: Hans-Peter van Veldhoven

Afwisselend theaterseizoen voor Klein Theater Dinxperlo

DINXPERLO - Het 26ste theaterseizoen van Klein Theater Dinxperlo kent een zeer afwisselend aanbod. Op 28 september start het seizoen met een theaterdate, waaraan acht Oost-Gelderse theaters zullen meedoen. Voor het speciale bedrag van 10 euro kunnen de bezoekers zich weer verheugen op een lekker avondje uit. Irene van der Aart zal met haar voorstelling 'De boer op' de date van de avond zijn.

Door Iris Jansen

Zowel Hans Eppink en Hilly Grootnibbelink van Klein Theater Dinxperlo denken met Irene van der Aart een goede 'date' te hebben. Eppink: "Irene woont hier in de buurt en is voor veel mensen geen onbekende door haar column in de Gelderlander. Ze woont zowel in Amsterdam als in de Achterhoek waar haar partner Gerard boer is. Het landleven gezien door de ogen van een stedeling, dat moet toch garant staan voor hilarische verhalen."

Cabaretière en theatermaakster Van der Aart omschrijft haar show als volgt: " 'De Boer Op' gaat over de verschillen tussen het leven in de stad en op een boerderij. Over tradities, koeienvangen, gemoedelijkheid en rust op het platteland en de verleidingen van de stad. Over het beste van twee werelden. Over hoe het leven met een boer echt is. Met gratis tips voor stadse vrouwen die er over denken om verkering te zoeken met een boer…"

Van een heel ander kaliber is de voorstelling 'Ma' op 3 november naar het bekende boek van Hugo Borst, gespeeld door acteur Loek Peters bekend van de misdaadserie Penoza. Zowel Eppink als Grootnibbelink denken met dit actuele thema over Alzheimer veel bezoekers te trekken. Eppink:"De productie is weer in handen van Solo Stories, bekend van de voorstelling PAAZ uit 2017." Net zoals bij PAAZ zal er ook een inleiding aan vooraf gaan, in samenwerking met Alzheimer Nederland en de landelijke vereniging voor mantelzorgers Mezzo. "Gezien de grote belangstelling in 2017, is het aan te bevelen om vroegtijdig kaarten te bestellen", raadt Grootnibbelink aan.

Natuurlijk mag een muzikale voorstelling niet ontbreken en met Marcel de Groot is daar op 1 december een prima invulling aan gegeven. "Inderdaad, de zoon van…", gaat Eppink verder. "De gelijkenis is groot en zijn performance doet veel aan zijn vader Boudewijn denken, maar toch heeft hij een heel eigen stijl. In 2016 kwam hij met de voorstelling #HELD, waarbij zijn lied Woordenman genomineerd werd voor de Annie M.G. Schmidtprijs. Dit jaar is hij samen met bassist Bart de Ruiter onderweg met zijn voorstelling DOOR. Wanneer je de recensies leest, is het weer een indrukwekkende voorstelling."

Voor de liefhebbers van cabaret wordt de voorstelling van 19 januari een bijzondere verrassing, want op dit moment is het nog onduidelijk wie er ten tonele zal verschijnen. Drie toppers van het Camaretten festival willen de theaterzalen veroveren. Aangezien dat bij de aankondiging 'Camaretten Festival' niet bij iedereen een lampje zal gaan branden, verdient dit een nadere introductie. "Het festival kent zijn oorsprong in 1966 als een lustrumactiviteit van een Delftse studentenvereniging. Later bleek het de bakermat te worden van talenten zoals Neerlands Hoop, Cabaret Ivo de Wijs en Don Quishocking. Latere talenten zoals Brigitt Kaandorp, Hans Teeuwen en MarcMarie Huijbregts stonden hier aan het begin van een succesvolle carrière. Het blijft dus nog even spannend wie er komt: de finale vindt namelijk plaats op 24 november in Rotterdam. Wij zijn zelf ook heel benieuwd", aldus Grootnibbelink.

"Natuurlijk mag Enge Buren niet ontbreken, een goede bekende in Dinxperlo. Ze brengen elke keer weer een knap staaltje muzikaal cabaret; denk maar aan het lied Pizza Calzone voor wie nog nooit van Enge Buren gehoord heeft. Met hun voorstelling 'Vreemde vogels' op 9 februari zullen ze weer voor veel vermaak zorgen. Op 9 maart is Emilio Guzman met zijn vierde show 'Kom dan' te gast in Dinxperlo. Zijn onderhoudende shows zijn vaak maatschappelijk en politiek getint. Ik denk dat het Klein Theater dit seizoen weer een mooie serie te bieden heeft. Het kopen van een passe partout is zeker te overwegen, maar natuurlijk zijn de kaarten ook los via de website, via de VVV en aan de zaal te kopen", besluit Eppink.


www.kleintheaterdinxperlo.nl


Laatste open tuindag 2018 op 't Meihuus

BREEDENBROEK - Op zondag 23 september, van 11 tot 17 uur is de laatste gelegenheid in 2018 om een kijkje te nemen in de fraaie tuin 't Meihuus van Yvonne en Wim Duitshof-Knufing, Terborgseweg 19 in Breedenbroek.

Vele bezoekers en groepen hebben dit jaar al genoten van deze landschappelijke tuin met gepaste kunstobjecten. De borders hebben nog volop kleur, men ziet herfstaster, helenium, sedum, salvia, persicaria, alcea, loodkruid en de diverse floxen en rozen die in hun tweede bloei staan, met name ook de Guirlande d'Amour-boog. Langzaam verdwijnen de uitbundigste kleuren van de meeste bloeiende planten, daarvoor in de plaats is er een variatie aan vruchten, bottels en zaden en de eerste bonte herfstkleuren van de bomen .

De bloemenwei heeft zijn hoogtepunt gehad, deze is nog niet gemaaid, hierin vindt u de grote slinger border, met diverse botanische Moschata-rozen, sommigen pronken al met hun bottels.
De imkers van 't Beggelder zijn aanwezig met hun demokast en honingproducten. De entree bedraagt drie euro per persoon. Een bezoek aan 't Meihuus is goed te combineren met een bezoek aan Galerie 21, ook in Breedenbroek.


www.meihuus.nl

De voorstelling 'Ma' naar het boek van Hugo Borst zal waarschijnlijk veel belangstellenden trekken. Foto: PR