GSV Suderwick heren 1. Foto: PR
GSV Suderwick heren 1. Foto: PR Foto:

Tafeltennissers GSV Suderwick gepromoveerd

SUDERWICK - Na een afwezigheid van twee jaar keert het eerste herenteam van de tafeltennissers van GSV Suderwick dit seizoen terug in de eerste klasse van de Kreisliga Niederrhein.

Ook het als tweede geëindigde TTC Kranenburg (35:5) lukte het om met tien punten voorsprong op de nummer 3, Weseler TV II, promotie naar de hoogste klasse af te dwingen. Na de terugkeer van Jens Kistela, die twee jaar voor SuS Isselburg in de districtsliga speelde, was de promotie naar de Kreisliga het gewenste seizoensdoel, vooral ook omdat Rob Simons, die voorheen voor Bredevoort uitkwam, zich als puntenmachine aangesloten had bij Suderwick. Aan het succes van GSV Suderwick droegen de volgende spelers bij: Alexander Meiering (31:4), Jens Kistela (24:7), Tomo Despotovic (5:3), Tobias Stricker (17:5), Frank Werner (9:5), Simon Leson (10:10), Rob Simons (11:4), Christian Effing (4:3), Uwe Lensing (8:2).

Tussentijds stond er nog een samenwerking met het bevriende SuS Isselburg op stapel, maar daar is niets van gekomen. Isselburg trok alle teams uit de competitie terug. GSV Suderwick levert als vervanging een tweede herenteam, dat is samengesteld uit routiniers en jonge spelers.

Nieuw is de oprichting van een scholierenteam, na het voor GSV Suderwick zeer succesvol verlopen jeugdkampioenschap in het voorjaar. Daar hebben de jeugdspelers voor het eerst toernooi-ervaring opgedaan.

Als eersten zijn overigens twee spelers geplaatst, die ook in het voetbal bij GSV uitstekend presteren. Het team bestaat uit 1. Jarne Lang, 2. Anastasija Despotovic, 3. Leon Sußek, 4. Jonas Borgemeister, 5. Mattes Gottschalk, en 6. Fabienne Eising. GSV Suderwick is ook blij met de bijdrage van enkele sponsoren, die de actieve spelers van nieuwe sportkleding hebben voorzien.