John Leonhardt. Foto: Frank Vinkenvleugel
John Leonhardt. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Open dag bij Merrem

Kunststoffen

DINXPERLO - Als één van de eerste bedrijven heeft Merrem Kunststoffen zich begin dit jaar gevestigd op het nieuwe bedrijventerrein 't Hietveld in Dinxperlo. En dat mag gezien worden. Daarom is er op zaterdag 22 september van 10 tot 13 uur open huis.

Door Iris Jansen

John Leonhardt, mededirecteur van Merrem Kunststoffen vertelt: "Wij zijn zeer content met ons nieuwe bedrijfsgebouw. De bouw en oplevering is allemaal prima verlopen en ook de verhuizing ging van een leien dakje. Vooral het overbrengen van de machines is natuurlijk een vak apart, alleen al door het grote gewicht. Ze moeten afgekoppeld, deels gedemonteerd maar ook weer opgebouwd en bedrijfsklaar gemaakt worden. Dat liep gesmeerd. Samen met een gespecialiseerd bedrijf hebben onze eigen mensen veel werk verzet en al met al heeft de productie nog geen twee dagen stilgelegen. Het inrichten van ons volautomatisch magazijn was een grotere klus; alles moest worden ingevoerd en stuk voor stuk worden opgeborgen. Dat neemt veel tijd in beslag maar het is natuurlijk ook een uitdaging om alles zo efficiënt mogelijk in een kort tijdsbestek voor elkaar te krijgen. Door de samenvoeging met ons bedrijf in Zaltbommel werd het organisatorisch wel een aardige klus, maar ook daar zijn we glansrijk doorheen gekomen".
Het pand aan de rondweg is ontworpen door ERS Architecten uit Terborg en gebouwd door Aannemersbedrijf Klomps uit Dinxperlo. Leonhardt: "Het is een waar visitekaartje geworden. Niet alleen door zijn moderne uitstraling maar ook door de fantastische ligging. We hebben nu een totale bedrijfsoppervlakte van 5500 m2 op een terrein van 14.000 m2. Het kantoor bestaat uit twee verdiepingen en biedt moderne personeelsfaciliteiten. Natuurlijk hebben we energiebesparend gebouwd onder meer door het gebruik van zonnepanelen, led-verlichting en moderne klimaatbeheersing."
Bij zo'n heuglijk feit van een nieuwe bedrijfspand hoort natuurlijk ook een feestelijke inwijding. "In mei hebben we de burgemeester en wethouders al mogen ontvangen en voor aanstaande vrijdag hebben we onze klanten en relaties uitgenodigd. Vrijdagavond is het partytime en wijden we met alle personeelsleden het pand in. Zaterdagmorgen van 10 tot 13 uur houden we open dag voor alle geinteresseerden om eens een kijkje 'achter de schermen' van Merrem Kunststoffen te nemen. We hebben een route uitgezet zodat de machines in werking kunnen worden gezien. Bij iedere machine staat een medewerker die uitleg over de werking en het product geeft, natuurlijk onder het genot van een kopje koffie. De open dag is voor iedereen toegankelijk daar het gebouw drempelvrij is", aldus Leonhardt.

Vacatures
"Door de bedrijfsexpansie hebben we de laatste maanden een tiental nieuwe medewerkers kunnen aannemen maar we kunnen nog wel werknemers gebruiken in de richting van mbo werktuigbouwkunde of een andere technische opleiding op mob-niveau. Wie interesse heeft moet zeker komen en niet aarzelen om zich te melden", wil Leonhardt nog benadrukken.
Omdat het pand vanaf de rondweg nog niet met de auto bereikbaar is kan men het beste via de Helmkamp na Afvalstraat te Grotenhuis, de Jaegerinkweg inrijden.


www.merrem-kunststoffen.nl