Met trots werd het certificaat Alzheimer Vriendelijk in ontvangst genomen. Foto: Frank Vinkenvleugel
Met trots werd het certificaat Alzheimer Vriendelijk in ontvangst genomen. Foto: Frank Vinkenvleugel

Bijzondere aandacht voor dementie bij Dr. Jenny

DINXPERLO - De ambitie van Careaz om de beste zorg te willen bieden aan mensen met dementie werd dinsdag 18 september nog eens duidelijk benadrukt tijdens de verschillende activiteiten die plaatsvonden bij Careaz Dr. Jenny in Dinxperlo.

Indrukwekkend: info én theater

Ruim 100 mantelzorgers en andere geïnteresseerden woonden bij Careaz Dr. Jenny de theatervoorstelling 'De dementie van Jet en Harrie' van de theatergroep Ervarea bij. Tijdens de indringende voorstelling volgde het publiek het leven van Jet en Harrie vanaf het begin dat Jet symptomen van dementie vertoonde tot aan het moment waarop Harrie zich afvroeg of hij zijn vrouw nog wel in haar herkende. Deze unieke combinatie van theater en informatie riep zichtbaar emoties op bij het publiek. Na afloop was er ruimte voor gesprek evenals tijdens de goed bezochte informatiemarkt Dementie die aan de voorstelling vooraf ging.

Dementievriendelijk
Careaz Dr. Jenny ontving op deze bijzondere avond namens Stichting Alzheimer Nederland het certificaat 'Dementievriendelijke organisatie'. De bijbehorende sticker met daarop het vergeet-me-nietje, het symbool van Alzheimer Nederland voor een toekomst zonder dementie, prijkt inmiddels op de voordeur.

Vernieuwde afdeling
Dinsdagmiddag vond de officiële opening van de vernieuwde afdeling 't Aaldershuus plaats. De afdeling, vernoemd naar een oude hoeve in Dinxperlo, werd begin dit jaar grondig gerenoveerd. Alle appartementen zijn zo aangepast dat bewoners met behoefte aan complexe, lichamelijke zorg en bewoners met dementie er prettig en zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. De oudste bewoner knipte samen met een mantelzorger, een vrijwilliger en een verzorgende het lint door waarmee de afdeling officieel geopend werd verklaard. In de zonnige buurtkamers werd vervolgens een gezellige, vrolijke middag georganiseerd met onder andere een ballonnen-act en een muziektherapeut. www.careaz.nl

ER was een informatiemarkt over dementie, waar bezoekers terecht konden met vragen. Foto: Frank Vinkenvleugel
Een spelmoment uit het toneelstuk van Ervarea. Foto: Frank Vinkenvleugel
Een spelmoment uit het toneelstuk van Ervarea. Foto: Frank Vinkenvleugel
Het certificaat Dementie Vriendelijk. Foto: Frank Vinkenvleugel