Landschapstuin De Schoppe. Foto: PR
Landschapstuin De Schoppe. Foto: PR Foto:

Open tuindag De Schoppe Breedenbroek

BREEDENBROEK - Het is al weer twee jaar geleden, maar op 29 en 30 september is het weer tijd voor open tuindagen bij de landschappelijke tuin De Schoppe in Breedenbroek. In die afgelopen periode zijn er verschillende delen in de tuin aangepast en veranderd. Dit om het geheel fraaier en interessanter te maken, maar zeker ook door de 'strijd' tegen de engerlingen.

De Schoppe bestond oorspronkelijk voornamelijk uit weide en akkerland. In de loop der jaren is er steeds weer een stuk land omgetoverd tot tuin. En nu, ruim vijftien jaar verder, heeft de tuin zijn uiteindelijke indeling bereikt. De landschappelijke tuin is een mooie combinatie geworden van verschillende tuinen met elk hun eigen sfeer. Voor de eigenaren en ontwerpers is het belangrijk dat het geheel van ruim 3 hectare past in de omgeving. Zij maken gebruik van de fraaie vergezichten. Er is ook plaats voor de verschillende dieren (die natuurlijk bij een boerderij horen) en elk deel heeft zo zijn eigen karakter gekregen.
De Schoppe wacht nu weer een gezellig weekend. Na de warme zomer, die veel extra inzet vergde, verandert de tuin nu langzaam en laat haar mooie herfstkleuren zien. Op deze dagen branden op de verschillende terrassen de corten buitenhaarden, maar mocht het te fris zijn, brandt binnen de potkachel ook. Op één van de terrassen kan de bezoeker terecht voor een hapje en drankje. Een topkok maakt buiten heerlijke gerechtjes op bbq. De Schoppe is te vinden aan de Luimesweg 1 in Breedenbroek.
De openingstijden van de Open Tuindagen zijn van 10 tot 17 uur. Entree & parkeren zijn gratis. Honden aan de lijn zijn welkom. Meer info via e-mail info@schoppe.nl of tel. 06 -20031515.