Frank Aalbers in de Kringloop Aalten. Foto: PR
Frank Aalbers in de Kringloop Aalten. Foto: PR Foto:

Aalbers Milieu start met Kringloop Aalten

AALTEN – Kringloop Aalten ziet het levenslicht op 1 oktober. Vanaf die datum kunnen inwoners van de gemeente Aalten hun overtollige, nog bruikbare spullen inbrengen bij Aalbers Milieu, Broekstraat 31 in Aalten.

Door Karin Stronks

In het pand aan de Broekstraat 20, tegenover Aalbers Milieu, zijn de Kringloop-goederen te koop voor een klein prijsje. "We willen terug naar echte Kringloop-prijzen", geeft Frank Aalbers aan. Hij vervolgt: "We sorteren meteen de ingebrachte goederen. Als er onverkoopbare spullen bij zijn of witgoed, dan kan men die in onze afvalstraat meteen afleveren. We hopen dat op deze manier het dumpen van afval in onze gemeente drastisch vermindert."

Een avondje brainstormen leverde een schat van ideeën op. Frank Aalbers legt uit: "Al pratend groeit uit een mooi plan een concreet en steeds breder idee. Ons pand tegenover de afvalstraat en het kantoor kwam leeg en dan kun je weer gaan verhuren. Wij kwamen op het idee om er met een kringloopwinkel te beginnen. Vierhonderd vierkante meter ruimte hebben we om nog goed verkoopbare spullen te etaleren. Op 1 oktober gaan we beginnen met 'Kringloop Aalten'. Ons doel is om goedkoop te zijn, we willen weer terug naar echte Kringloop-prijzen. Dat je een tweedehands kast of bankstel voor een paar tientjes kunt aanschaffen."
Het grote voordeel is dat niet-verkoopbare overtollige spullen meteen kunnen worden afgevoerd via de afvalstraat. "Elektrische apparaten en witgoed hier brengen is gratis. Voor andere niet-verkoopbare spullen moeten we een bijdrage vragen. We sorteren de ingebrachte goederen meteen, het is erg handig dat mensen meteen het grof vuil hier kunnen brengen! We hopen dat op deze manier het dumpen van afval in onze gemeente beduidend minder wordt", aldus Frank Aalbers, "we beginnen 'Kringloop Aalten' met eigen mensen, we zijn tevreden als we uit de kosten komen. Als er geld overblijft willen we dat terug laten vloeien naar Aaltense goede doelen of het Aaltense verenigingsleven. En bijvoorbeeld Wajong jongeren hier laten werken. Maar dat is natuurlijk toekomstmuziek, eerst eens kijken hoe het zich ontwikkelt."

Klein prijsje
De goederen kunnen vanaf 1 oktober worden ingebracht op elke dinsdag, van 9.00 tot 12.00 uur en 's middags van 13.00 tot 16.30 uur bij Aalbers Milieu aan de Broekstraat 31. Kringloop Aalten, Broekstraat 20, tegenover Aalbers Milieu, is voorlopig maandags en dinsdags geopend van 13.30 tot 17.00 uur. Frank vertelt: "Als we merken dat het erg druk wordt kunnen we snel de openingstijden en inbrengmomenten verruimen. Alleen inwoners van de gemeente Aalten kunnen hun overtollige goederen inbrengen. Natuurlijk zijn mensen uit omliggende plaatsen en gemeenten van harte welkom in de kringloopwinkel! We zijn nog druk bezig om alles in te richten, op maandag 1 oktober gaan we 's middags om 13.30 uur voor het eerst open! Iedereen is dan welkom om te kijken, dan zijn leuke bruikbare spullen die best een tweede ronde mee kunnen, netjes geëtaleerd en te koop voor een klein prijsje."