Gezelligheid met een kop koffie of thee erbij. Foto: B. Bruggink
Gezelligheid met een kop koffie of thee erbij. Foto: B. Bruggink

Wie ontvangt koffiedrinkers voor levende Adventskalender?

DINXPERLO - De levende Adventskalender was in 2017 een succes. Wie zet dit jaar koffie en thee?

Al enkele jaren wordt er van uit de protestantse gemeente in Dinxperlo een levende adventskalender georganiseerd. De insteek hiervan is dat mensen van alle gezindten, maakt niet uit wat je gelooft of niet gelooft, elkaar kunnen ontmoeten in een ontspannen sfeer. In 2017 hebben op deze manier, met de gastgevers er bij gerekend, toch weer 252 mensen elkaar gesproken/ontmoet en gezellig een kopje koffie/thee gedronken.

Voor de adventstijd 2018 zijn de organisatoren ook weer op zoek naar mensen, ook van buiten de protestantse gemeente, die wonen in het verspreidingsgebied van Dinxpers Nieuws en lezers van Kerkpad die bereid zijn om op de dagen in de adventstijd op een morgen van 10.00 tot 11.30 uur of in de middag van 14.30 tot 16.00 uur mensen willen ontvangen voor een kopje koffie of thee. Om daarbij in een gemoedelijke sfeer elkaar te ontmoeten en op een ontspannend wijze samen met elkaar in gesprek te komen over allerlei zaken.

De adventstijd loopt van zondag 2 december tot en met maandag 24 december. Deelnemers geven door op welke dag men mensen wilt ontvangen. Men mag zich ook voor meerdere dagen opgeven. Met deze gegevens wordt een rooster samengesteld. Vervolgens worden in Dinxpers Nieuws en Kerkpad de namen en adressen gepubliceerd met de vermelding of men welkom is op de morgen of in de middag.
In 2017 waren er 22 adressen nodig en dat lukte, dit jaar zijn er 23 nodig. Wie mee wil doen, wordt verzocht zich tijdig aan te melden. Dat kan bij Willemien en Bennie Bruggink, Keizerweg 2B in De Heurne, per telefoon 0315653222 of per mail bbruggink@hetnet.nl, met vermelding van naam, adres, telefoonnummer, mailadres en de datum en het dagdeel waarop men mensen wil ontvangen. Graag opgeven voor 19 november, dit in verband met het maken van het rooster en de tijdige publicatie hiervan.