Franko Speldekamp verricht de openingsstoot van het biljarttoernooi. Foto: Frank Vinkenvleugel
Franko Speldekamp verricht de openingsstoot van het biljarttoernooi. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Kersttoernooi biljarten van acquit

DINXPERLO - In Sportcafé de Peppel te Dinxperlo is vrijdag 16 november voor de 33e keer het jaarlijkse Kersttoernooi biljarten van start gegaan.

Dit toernooi staat open voor teams bestaande uit collega's, buren, vrienden etc. ongeacht de biljartkwaliteiten. Kortom, iedereen mag meedoen en de sportieve gezelligheid staat voorop.
Voor deze editie hebben zich 23 teams opgegeven, die tezamen 143 maar liefst spelers op de been brengen. Er wordt gespeeld in de spelsoorten libre of kader, waarbij deelnemers ook zelf arbitreren.
Voorronden worden vrijwel dagelijks gespeeld van 16 november tot 20 december, met daaropvolgend de kwart- en halve finales.
De grote finaledag staat gepland op zondag 30 december.
Titelverdediger is team Driesprong uit Aalten, die uiteraard ook weer van de partij is, en de eerste wedstrijd in winst wist om te zetten. De opening werd verricht door Christiaan te Beest, die samen met Franko Speldekamp als wedstrijdleiding fungeert. Laatstgenoemde is mede-oprichter van dit toernooi en ook reeds 33 jaren hierbij betrokken. Aan Franko werd dan ook de eer gegeven het toernooi middels de acquitstoot formeel te openen. Dat deze makkelijk verzilverd werd, was dan ook geen verrassing.
Ondanks dat Franko reeds meer dan tien jaar geen competitie meer speelt, wordt hij nog altijd herinnerd aan het uitmaken van een partij libre naar 250 caramboles in slechts 1 beurt, de tegenstander met lege handen achterlatend. De sportieve verliezer reageerde toen ad rem na afloop van de partij, met de woorden: "Tsjaa, het was jij of ik…."
Wedstrijden beginnen op doordeweekse dagen doorgaans om 19 uur, waarbij veelal op drie biljarts tegelijk gespeeld wordt. Belangstellenden zijn welkom, en de entree is gratis.


www.facebook.com/bvonshuiskersttoernooi