VIT zoekt coördinatoren mantelzorg

AALTEN-DINXPERLO - Twee enthousiaste vrijwillige coördinatoren zijn nodig voor de ondersteuning en begeleiding van vrijwilligers in Aalten en Dinxperlo. VIT-hulp bij mantelzorg is naar hen op zoek, ter vervanging van de huidige coördinator.

De functie waar nu invulling voor wordt gezocht behelst het regelen van de inzet van vrijwilligers bij hulpvragers in de gemeente Aalten. Belangstellenden kunnen rekenen op een goede voorbereiding en goede begeleiding. En een groot pluspunt: zij kunnen zelf hun tijd indelen.
VIT-hulp bij mantelzorg biedt ondersteuning aan mantelzorgers. Het inzetten van een vrijwilliger om de mantelzorger wat vrije tijd te gunnen is één van de manieren waarop VIT helpt. De vrijwilliger biedt gezelschap of onderneemt activiteiten met de hulpvrager. De vrijwillig coördinator, die nu wordt gezocht, regelt en voert intakegesprekken met vrijwilligers en hulpvragers en verzorgt de matching, ondersteund door de mantelzorgconsulent van VIT. Gemiddeld neemt dit werk een paar uur per week in beslag. Voldoening kan worden gevonden in de waardering van vrijwilligers en hulpvragers, nieuwe collega's en mooie ervaringen. Behalve een goede voorbereiding stelt VIT deelname aan gratis cursussen en themabijeenkomsten in het vooruitzicht. Vanzelfsprekend worden onkosten vergoed.
Wie belangstelling heeft of meer informatie wil kan contact opnemen met Marjan Roerdinkveldboom of Hendrika Wubben van VIT. Ook voor het reguliere vrijwilligerswerk, want de organisatie zoekt ook nog vrijwilligers die gezelschap willen houden of er op uit willen gaan met een cliënt. De contactpersonen zijn op werkdagen van 9 tot 15 uur bereikbaar op tel. 0544-820000 of via e-mail info@vithulpbijmantelzorg.nl.