'Stemgerechtigden, kom stemmen!'

DINXPERLO - Op vrijdagavond 30 november wordt er over de toekomst van het voetballen in Dinxperlo gestemd. De vraag daarbij is: gaan SV Dinxperlo en DZSV fuseren tot FC Dinxperlo? Bij beide verenigingen is een minimaal aantal aanwezige stemgerechtigden nodig om überhaupt te mogen stemmen. Bij DZSV is dat tien procent van de stemgerechtigde leden, bij SV Dinxperlo is dat 66,67 procent. Voor SV Dinxperlo betekent dit dat, op een ledenaantal van 435 personen, 290 stemgerechtigden aanwezig moeten zijn op deze bijzondere ledenvergadering. Stemgerechtigden zijn de leden van SVD van 16 jaar en ouder die zelfstandig mogen stemmen en de ouders/wettelijke vertegenwoordigers van alle leden jonger dan 16 jaar. Iedere stemgerechtigde heeft één stem. Bij 290 aanwezigen moeten 194 stemgerechtigden vóór stemmen om een fusie mogelijk te maken.

Bij DZSV moeten 32 stemgerechtigde leden aanwezig zijn. Bij DZSV zijn 316 leden stemgerechtigd. Dit zijn leden die 18 jaar en ouder zijn. Bij 32 aanwezigen moeten in ieder geval 22 leden vóór stemmen om de fusie tussen SV Dinxperlo en DZSV mogelijk te maken.
Beide verenigingen willen een zo groot mogelijk draagvlak voor de belangrijke beslissing die de leden moeten nemen. "Via dit bericht willen wij iedere stemgerechtigde oproepen zijn of haar stem te laten horen op de ledenvergadering van DZSV of SV Dinxperlo. Het gaat over de toekomst van DZSV, SV Dinxperlo en het Dinxperlose voetbal in zijn geheel. Uw stem is belangrijk!", zo roepen de besturen van DZSV en SVD op.

De stemming vindt plaats op vrijdag 30 november om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.22 uur (SVD) of 19.30 uur (DZSV).