30 november 2018

Deze datum zal hoe dan ook de geschiedenis ingaan. Het zal de datum worden van het verbleken van het oude vertrouwde. Van het betreden van een nieuw tijdperk in de voetbalwereld in ons dorp. Van het afsluiten van de geschiedenis van twee roemruchte verenigingen. Van een nieuw begin van één vereniging die wordt gebouwd op de fundamenten van de twee oude. De voetbalbomen gaan weg, maar de wortels in de grond zorgen voor nieuw leven.
30 november 2018. Over een paar dagen gaan de leden van de blauwen en de gruunen richting kantine. Met als doel een kruisje te zetten op een formulier. Lijkt eenvoudig te doen. En dat is het ook! Bij de blauwen dienen 10% van de leden van 18 jaar en ouder aanwezig te zijn. Naar verwachting levert dit geen probleem op. Bij de gruunen schrijven de statuten in dit geval voor dat tweederde van het aantal leden hun stem dient uit te brengen. Van de ca. 450 moeten er dus ca. 300 een stemformulier invullen. Via hun wettelijke vertegenwoordiger mogen ook leden van 15 jaar en jonger stemmen. Bij dezen een oproep aan deze ouders of voogden:laat zien dat je je verantwoordelijk voelt voor de voetbalontwikkeling van jouw kind(eren). Kom allemaal en ga stemmen! Moet je dan net werken? Kijk je baas of collega even lief aan en piep er even tussenuit. Elk biljet telt. Overigens gaat de fusie door als bij beide verenigingen op minimaal tweederde van de stembiljetten JA staat.
30 november 2018. Ik wil het niet hebben over als het onverhoopt niet doorgaat. Dan gaat deze datum ook de geschiedenis in. Maar dan van afgang, van schaamte, van diepe ontgoocheling, van verharding van standpunten over en weer, van de wetenschap dat die éénmalige kans nooit meer terug komt. En van de eis dat de tegenstemmers niet achter de geraniums blijven zitten maar later actief bezig zijn bij de gruunen of de blauwen! Het is te gemakkelijk om uit emotie of frustratie tegen te stemmen en dan later uit rancune niks meer te doen voor jouw club! Daar wil ik het dus niet over hebben!
30 november 2018. Een memorabele dag wordt het sowieso. Een dag waarop jij gaat stemmen voor één vereniging met een zon die turkoois schijnt. Dit is geen stemadvies. Ik zou niet durven. Hoewel…. Niet moeilijk doen, ga stemmen en stem VOOR!!

Hol ow goed!
H. Eurneman