Tien jaar Taverne

Vervolg van de voorpagina

DINXPERLO - Woensdag 21 november hield Careaz Dr. Jenny een receptie voor vrijwilligers, bezoekers en andere genodigden om het tienjarig bestaan van de Taverne te vieren. Annemarie Mertens, manager facilitair bedankte alle aanwezigen voor hun inzet, enthousiasme en samenwerking. Samen zorgen ze ervoor dat dit een accommodatie is waar veel activiteiten kunnen plaatsvinden en nog belangrijker, waar men elkaar kan ontmoeten, grensoverschrijdend! Zo wordt de ruimte onder meer gebruikt voor overleg van de internationale advies commissie, de Gemeente Aalten, de Evangelische Johannes Stichting en Careaz. Ook worden er verjaardagen of andere kleine feestjes gehouden.

Vooral tijdens de grensmarkt wordt de Taverne goed bezocht. De smokkeltochten die vanuit de plaatselijke VVV georganiseerd worden, maken ook graag gebruik van de Taverne om er even te pauzeren. Dit geldt ook voor de Duits-Nederlandse rondleidingen die met regelmaat worden georganiseerd omdat het een unieke locatie is boven de Heelweg. Voor wie benieuwd is naar een stukje geschiedenis: de fotogalerij die te bezichtigen is, geeft prachtig weer hoe het ooit was aan de grens tussen Suderwick en Dinxperlo.

De jubileumviering was een goed bezochte en gezellige middag waarbij ook Dianne Schreur, gastvrouw van Careaz Dr. Jenny extra in het zonnetje werd gezet voor al haar werkzaamheden en betrokkenheid bij de vele verschillende activiteiten en het coördineren van de vrijwilligers. In totaal zetten zeventien vrijwilligers zich in om op vrijdag, zaterdag en zondag mensen gastvrij te ontvangen. Bezoekers komen vaak gewoon gezellig wat drinken met eventueel een heerlijk Duits gebakje erbij. Samen bespreken ze de wekelijkse nieuwtjes met elkaar. Zo draagt de Taverne bij aan het welzijn en de saamhorigheid van veel mensen en dat al tien jaar!

De Taverne is open voor bezoek op de vrijdag, zaterdag en zondag van 14.30 uur tot 17.00 uur. De ingang is aan de Duitse zijde van de Heelweg. Iedereen is van harte welkom.