De vrijwilligersavond van AVA '70. Foto: Hans Prinsen
De vrijwilligersavond van AVA '70. Foto: Hans Prinsen

Gouden vrijwilligersavond AVA '70 groot succes

AALTEN - Het is inmiddels een mooie traditie… De jaarlijkse vrijwilligersbedankavond. De organisatie was dit jaar in handen van Joke Balke, Ingrid van Zolingen en Gerdie Duenk. De dresscode voor dit jaar: goud.

Goud refereert waarschijnlijk aan het feit dat de vereniging over een gouden generatie vrijwilligers beschikt, die AVA`70 kleur geven. Het merendeel van de gasten had gehoor gegeven aan het kledingverzoek en dat zorgde direct ook al voor een gezellige sfeer in het feestelijk versierde clubhuis. Het muzikale duo van Zolingen kreeg jong en oud aan het dansen en dit vergrootte uiteraard de gezelligheid.
Belangrijk onderdeel van de jaarlijkse vrijwilligersavond is de uitreiking van de diverse prijzen en ieder jaar komen er nieuwe onderdelen bij. Zo ontving Dirk ter Maat als krasse knar de Dreesprijs 2018 voor zijn grote verdiensten voor de club. AVA`70 Clubheld van het Jaar, Marco van Rijs, mocht een oorkonde in ontvangst nemen en een mand met versnaperingen. Trainer van 2018 werd Jan te Brake jr. en deze prestigieuze onderscheiding werd hem door de hele zaal gegund. Met name voor haar grote verdiensten voor de jeugdafdeling was er een fraaie beker voor Sien Meinen, die met de oeuvreprijs aan de haal ging. Erwin Wamelink werd tot grote hilariteit van zijn hondstrouwe aanhang gehuldigd en kreeg de AVA`70 promotieprijs uitgereikt. Een terechte onderscheiding, Erwin laat geen kans onbenut om de vereniging in de spotlights te zetten. De jeugd drukt meer en meer de neus aan het venster bij AVA`70 en daar zit erg veel talent bij. Michiel Wellink is zo`n jongeling, die veel organisatietalent in zich heeft en zich vaak inzet voor de club. Hij werd verkozen tot Jeugdvrijwilliger van het jaar. Onder luid applaus mocht de blij verraste Evelien Hillen de award voor de Vrijwilliger van het jaar 2018 in ontvangst nemen voor haar enorme staat van dienst en vele kwaliteiten.
Inmiddels had op de parkeerplaats voor het clubhuis de foodtruck het luik open geklapt en konden de feestgangers zich te goed doen aan alle heerlijks. In de feestzaal steeg de temperatuur tot ongekende hoogte, evenals de sfeer. De gouden hits wisselden elkaar in snel tempo op en jong en oud mengde zich op de dansvloer. Dit veranderde nauwelijks toen de livemuziek plaats maakte voor DJ Joppe en het volume nog lichtelijk werd opgekrikt. De vrijwilligers maakte het niets uit, want zij genoten met volle teugen van de sfeer en gezelligheid. De volgende ochtend stond de eerste klus al weer op de kalender, het inzamelen van de kerstbomen in Aalten en Bredevoort.

De vrijwilligersavond van AVA '70. Foto: Hans Prinsen