Wim te Hennepe, zijn vrouw en directeur van ETI Pedro Wiggers. Foto: Kristel te Bokkel
Wim te Hennepe, zijn vrouw en directeur van ETI Pedro Wiggers. Foto: Kristel te Bokkel

Na 50 jaar trouwe dienst met pensioen

AALTEN - Heel wat ritjes op de fiets heeft Wim te Hennepe gemaakt. Elke ochtend fietste hij vanuit Dinxperlo naar ETI in Aalten, waar hij ruim 50 jaar lang werkte als administrateur. Afgelopen vrijdag 18 januari was het tijd om dat jubileum te vieren en zijn welverdiende pensioen in te luiden.

Door Kristel te Bokkel

Na meer dan 50 jaar in dienst te zijn geweest van ETI is het voor Te Hennepe tijd om te gaan genieten van een welverdiend pensioen. Bij het bedrijf dat voornamelijk transformatoren en bedradingen maakt deed Te Hennepe al die tijd de administratie.

Tijdens het afscheid vertelt Pedro Wiggers, algemeen directeur: "Je kende ETI via je opa, hij woonde om de hoek. Op een dag in 1967 kwam je hier binnenlopen: 'Ik wil hier wel boekhouder worden'. En zo geschiedde." Vijftig jaar lang kwam Te Hennepe op de fiets naar het werk.

'Wim stapte bij ETI binnen en zei: "Ik wil hier wel boekhouder worden" en zo geschiedde'

Alleen bij extreem weer kwam hij met de auto. Hij wist altijd blind de juiste ordner van onder het bureau te pakken. Anita Nieuwenhuis vult de herinneringen aan: "Altijd als ik hier aankwam, of dat nou om zeven uur was of om half acht, dan stond er al een kopje koffie klaar op mijn bureau."

Te Hennepe zag verschillende directeuren komen en gaan, maar was zelf altijd de constante factor. Nu is het ook voor hem tijd om te gaan genieten van een volgens de achterblijvers welverdiend pensioen. Te Hennepe: "Bedankt voor alle leuke jaren. Voor de collegialiteit. Ik vond het helemaal geweldig."


www.eti.nl