Barry Vultink Aaltens kampioen biljarten 2019

AALTEN - In de periode van 11 december tot en met 6 januari vond bij Setz"Huiskamer weer het jaarlijkse Aaltens Kampioenschap biljarten plaats. Men ging van start met 42 deelnemers,waarvan er 24 doorgingen naar de tweede ronde, in acht poules van drie. De acht winnaars daarvan streden zondag 6 januari om de titel 'Aaltens Kampioen'.

Barry Vultink 170, Erik van Schaik 90, Robert Obelink 27, Hemmie Knippenborg 41, Hans Tammel 29, Ramon Berenschot 55, Marco Derksen 60 en Henk Meenink 45 caramboles waren de finalisten. Nadat Barry eerst Erik het nakijken gaf met een serie van 106 en vervolgens na een spannende wedstrijd van Henk won, had hij zich voor de finale geplaatst tegen Hemmie. Hemmie had de eerste wedstrijd gewonnen van Ramon, waarna hij in een super spannende wedstrijd Marco versloeg. Na 21 beurten had Barry als eerste zijn aantal caramboles gemaakt en was hij de terechte Aaltens Kampioen van 2019.
Naast het Aaltens Kampioenschap organiseert biljartvereniging De Driesprong ook elk jaar het 10 van rood toernooi 'Driesprong Style' met medewerking van DJ Wimpie. Men begon met 38 spelers. Na twee rondes bleven de tien beste over. De finaleronde werd gewonnen door William Willemsen uit Dinxperlo, die een mooie grote beker mee naar huis mocht nemen.
Voor meer info: www.bvdedriesprong.nl/toernooien.


Groei en Bloei lezing over de Chelsea Flower Show

AALTEN - De afdeling Aalten van Groei en Bloei heeft op dinsdag 29 januari als spreker Stefan Jaspers uitgenodigd. Stefan, mede-ontwerper van de 'Honeysukle Blue Garden', komt vertellen over de totstandkoming van deze verfplantentuin. De boeiende en informatieve avond bij De Radstake in Heelweg start om 19.30 uur.

Stefan is opgegroeid op een boerderij in het Vechtdal bij Ommen. Hier ontwikkelde hij zijn liefde voor tuinen en beplanting. Als kind begon hij al te experimenteren met het kweken van planten en het maken van bloeiende combinaties. Na zijn hoveniersopleiding volgde hij de opleiding tuinarchitectuur aan hogeschool Van Hall Larenstein. Dit zorgde voor een mooie combinatie van praktijkkennis, ontwerpen en beplantingsvaardigheden. In zijn ontwerpbureau, dat gevestigd is bij Ommen houdt hij zich voornamelijk bezig met tuin-en landschapsontwerpen, waarbij duurzaamheid op de lange termijn en beplanting de hoofdrol spelen.
In 2016 ontwierp Stefan samen met viltkunstenares Claudy Jongstra een verfplantentuin 'De Honeysuckle Blue Garden' voor de beroemdste tuintentoonstelling ter wereld, de Chelsea Flower Show. De tuin werd beloond met een eervolle Silver Gift-medal en dat terwijl het voor beiden het debuut was op deze prestigieuze show! Aanvang: 19.30 uur. Leden hebben vrije toegang, niet-leden betalen 3 euro.


Korfballers Aladna/De Issel makkelijk langs Melynas

AALTEN/EERBEEK - De korfballers van Aladna/De Issel hebben de uitwedstrijd tegen Melynas vrij makkelijk weten te winnen. In Eerbeek werd een 8-14 overwinning behaald. Aladna/De Issel begon scherp en was in de eerste helft al duidelijk de betere ploeg en creëerde het vele kansen die echter lang niet allemaal omgezet werden in doelpunten. Halverwege was het 3-7 in het voordeel van de gasten. Ook in de tweede helft zette Aladna/De Issel goede aanvallen op. Het verschil werd groter en Melynas kon daar weinig tegenover zetten. De eindstand van 8-14 had veel hoger kunnen uitvallen als alle kansen in doelpunten waren omgezet. Komende zondag speelt de korfbalploeg van Aladna/De Issel thuis om 11.30 uur tegen EKC/Nääs.