Opperrabbijn Binyomin Jacobs komt naar de synagoge in Aalten. Foto: PR
Opperrabbijn Binyomin Jacobs komt naar de synagoge in Aalten. Foto: PR

Opperrabbijn Binyomin Jacobs komt naar Aalten

AALTEN/BREDEVOORT - Op donderdagavond 14 februari houdt opperrabbijn Binyomin Jacobs een lezing in de synagoge van Aalten over de vraag hoe Joden de messias zien. De avond wordt georganiseerd door de PKN-commissie Kerk & Israël Aalten-Bredevoort. De aanvang is om 19.30 uur.

Het geloof in de komst van de messias is een van de basisgeloofspunten binnen het traditionele jodendom. De tijd van de messias is een periode waarin de gehele mensheid de Eeuwige zal erkennen. En waarin er vrede zal zijn.
Jacobs is geboren in 1949 te Amsterdam als zoon van Ashkenazisch-Joodse ouders die beiden overlevenden zijn van de Tweede Wereldoorlog. Hij heeft gestudeerd aan Talmoedhogescholen in Frankrijk, de Verenigde Staten en Israël. Hij heeft zijn rabbinale bevoegdheid onder andere gehaald bij opperrabbijn Untermann, toenmalig opperrabbijn van Israël. In november 2008 is Jacobs zelf benoemd als opperrabbijn.
De synagoge is gevestigd aan de Stationsstraat 7 in Aalten. Aan het slot van de lezing is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.