Foto: collectie Leo van der Linde
Foto: collectie Leo van der Linde Foto: Foto:

Oplossing zoekplaatje: Landstraat in Bredevoort

Oplossing zoekplaatje: Landstraat in Bredevoort

BREDEVOORT - Het zoekplaatje betrof een fotokaart van de Landstraat in Bredevoort, uit circa 1910.

Op deze ansichtkaart zien we een gedeelte van de Landstraat. Aan de rechterkant bij de paal vinden we nog een gedeelte van het huis van Wieggers. Dit huis is afgebroken en in het daarvoor in de plaats gekomen pand woonde Wensink. Het huis met het vensterraam staat er ook niet meer.
Hier lag het parkeerterrein van meubelzaak Betting. Inmiddels is deze zaak verhuist naar de Prins Mauritsstraat. Rechts is de ingang naar de Vismarkt.
Daarna zien we het pand van Eppink en Navis. Ook dit pand is afgebroken. In het daarna verrezen pand woont nu Woordes. Voorbij de brug zien we de fabriek van Van Eyck, later zat daar de fabriek van Mütter in, vervolgens de tapijtfabriek van Jos Rusink. Aan de linkerkant bij de gaslantaarn zien we het pand van mevrouw Stöcker. Zij had een winkeltje in kruidenierswaren en luxe etenswaren.
Op het raam is reclame herkenbaar voor Van Nelle's koffie en thee. Het gangetje links van het pand van mevrouw Stöcker, werd de Feckengeste genoemd. De keien op de hoek richting Vismarkt dienden ter voorkoming van beschadiging van de muren. Het meisje links op deze ansichtkaart is Dinie ten Have. Het derde meisje van links is Mina ten Have en het meisje uiterst rechts is Chrisje Voltman.