Yeftha Nyamsangya van AZSV snelt langs Justin van Groen van Sparta Nijkerk. Foto: Cor Hinkamp
Yeftha Nyamsangya van AZSV snelt langs Justin van Groen van Sparta Nijkerk. Foto: Cor Hinkamp

Geen doelpunten bij AZSV-Sparta Nijkerk

AALTEN - AZSV en Sparta Nijkerk zijn niet tot scoren gekomen, waardoor er een doelpuntloos gelijkspel op het scorebord bleef staan na ruim 90 enerverende minuten. Sparta Nijkerk was in de eerste helft de bovenliggende partij, na de pauze was de thuisclub de betere. Over de hele wedstrijd gezien hadden de Aaltenaren de betere kansen, maar doelman Manuel Hoogewoning bleek onpasseerbaar deze middag. AZSV blijft door dit gelijke spel de ranglijst in de tweede periode aanvoeren en op de zesde plek in de Hoofdklasse B.

Beide ploegen speelden in een hoog tempo op de lastig te bespelen grasmat van sportpark Villekamp. De gasten uit Nijkerk hadden met name voor de pauze meer balbezit, maar de gevaarlijke momenten waren voor het doel van Sparta Nijkerk. Al na anderhalve minuut moest doelman Manuel Hoogewoning redding brengen bij een stuiterend schot van Erwin Nieuwboer. Vanaf dat moment liet Hoogewoning zien een bijzonder betrouwbare sluitpost te zijn, die deze middag geen doelpunten zou toelaten. In de zevende minuut stond hij zelfs aan de basis van de grootste kans voor de Nijkerkers. Zijn lange bal ging over de AZSV-defensie en Bryan Burgerhout kon op Jasper te Kolste af gaan, maar zijn volley werd prima gekeerd door Te Kolste, die voor de zesde wedstrijd op rij de nul wist te houden. Na ruim een kwartier kreeg AZSV een grote kans om aan de leiding te komen. Bij een snelle tegenaanval na een corner van Sparta Nijkerk stuurde Kars Vierwind Rik van der Eerden de diepte in. Van der Eerden snelde op Hoogewoning af, maar zijn inzet werd op het laatste moment geblokt.

Halverwege de eerste helft moest Max Jansen redding brengen na een corner van Rob Diderik. De bal werd verlengd en van de lijn gekopt door Jansen. Na een half uur kwam een vrije trap van Sjoerd te Boekhorst via Rik van der Eerden voor het doel van Sparta Nijkerk, maar de bal kon net weggewerkt worden.

In de rust wisselde Dave de Jong Sjoerd te Boekhorst en bracht Yeftha Nyamsangya in het veld om meer diepgang aan de rechterflank te brengen. Vijf minuten na de pauze kopte Rik van der Eerden een voorzet van Niek te Veluwe goed in, maar vond wederom Manuel Hoogewoning op zijn weg. Yeftha Nyamsangya leverde na bijna tien minuten een goede voorzet af, maar de afronding ontbrak. Ook een schot van Rik van der Eerden, na goed terugleggen van Erwin Nieuwboer, werd door Manuel Hoogewoning tot hoekschop getikt. In de slotfase zocht AZSV nadrukkelijk naar de winnende goal, maar het doelpunt viel niet. Een voorzet van Freek Mulder werd door Rik van der Eerden goed voor het doel gekopt, maar Erwin Nieuwboer kwam net te laat om de bal in te tikken. Drie minuten voor tijd kopte Frank Heus een corner van Kars Vierwind uit het doel, waardoor het uiteindelijk doelpuntloos bleef.

AZSV speelt dinsdagavond in de derde ronde van KNVB-beker thuis tegen het Groesbeekse Rood Wit (aanvang 20.15 uur) en volgende week zaterdag komt Excelsior'31 naar sportpark Villekamp voor opnieuw een topper in de hoofdklasse B.

AZSV-Sparta Nijkerk 0-0
Scheidsrechter W.H. Kuijntjes uit Brakel gaf gele kaarten aan Yeftha Nyamsangya van AZSV en aan Adriaan Kruisheer, Leon Broekhof en Justin van Groen van Sparta Nijkerk.

Opstelling AZSV: Jasper te Kolste, Freek Mulder, Max Jansen, Jonathan Goosen, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Kars Vierwind, Yordi Orriƫns, Erwin Nieuwboer, Sjoerd te Boekhorst (46. Yeftha Nyamsangya), Rik van der Eerden.

Opstelling Sparta Nijkerk: Manuel Hoogewoning, Mohammed al Haydar, Leon Broekhof, Janic Makizodila (65. Justin van Groen), Bryan Burgerhout (62. Gilbrano Plet), Frank Heus, Donny van der Wal, Oskar van Logtestijn, Rob Diderik, Jerry Geurtsen, Adriaan Kruisheer (84. Brian Bawuah)