Vlnr: interim-voorzitter Willy Heinen met Rianne Deunk en Geeske Lammers. Foto: Karin Stronks
Vlnr: interim-voorzitter Willy Heinen met Rianne Deunk en Geeske Lammers. Foto: Karin Stronks

Voorzitter en secretaris stichting Volksfeest Aalten stoppen

'De beste stuurlui van wal zijn welkom aan boord!'

Door Karin Stronks

AALTEN – Na zeven jaar nemen Rianne Deunk, voorzitter, en Geeske Lammers, secretaris, afscheid van de stichting Volksfeest Aalten. "We hebben ons met heel veel plezier en passie ingezet voor het Volksfeest. Veel is er veranderd, de zondag erbij, het lunapark is verplaatst en de kinderspelen worden nu op het AZSV terrein gehouden. Het is tijd voor nieuwe mensen, voor een frisse wind. We stoppen met een goed gevoel", aldus Rianne en Geeske. Willy Heinen en Vicky Prinzen zullen de taken tijdelijk waarnemen, de stichting gaat op zoek naar nieuwe mensen.

Op de vrijwilligersavond van stichting Volksfeest Aalten bij partycentrum 't Noorden namen Rianne en Geeske officieel afscheid als voorzitter en secretaris. Vicky Prinzen geeft aan: "Willy Heinen en ik zullen tijdelijk de honneurs waarnemen als interim-voorzitter en -secretaris. De beste stuurlui van wal zijn welkom aan boord! We gaan op zoek naar een nieuwe voorzitter en een nieuwe secretaris. Ook kunnen we wel commissieleden verwelkomen die mee willen denken en doen om een mooi volksfeest te organiseren."
Geeske en Rianne hebben, voordat zij secretaris en voorzitter werden, aangegeven dat ze dit vijf jaar wilden gaan doen. "Je moet niet te lang blijven, dan kun je bedrijfsblind worden. Wij hadden ons doelen gesteld die we samen hebben bereikt. Nu is het tijd voor een frisse blik, voor nieuwe positieve energie", aldus Rianne. Het besluit om te stoppen kwam niet zonder slag of stoot bij Geeske en Rianne. "We hebben er slapeloze nachten over gehad, het afscheid kwam niet zonder emotie…", vertelt Geeske.
Rianne en Geeske kregen een fraai boeket bloemen en een enveloppe uit handen van interim-voorzitter Willy Heinen. De aanwezigen applaudisseerden spontaan. Rianne werd aangemoedigd om een speech te houden. Ze kijkt de zaal in en spreekt: "We hebben er lang over nagedacht, er veel over gesproken. Er waren mooie momenten en minder mooie momenten, plezier en verdriet, het was voor ons een waardevolle tijd, onze doelen zijn gehaald. We verdwijnen niet maar wij zijn klaar! Het ga jullie goed!"