Rechts Herman Duenk, midden Mathijs Arentsen, links Kees Hundepool, betrokken bij de limerick-wedstrijd van Dorcas. Foto: Karin Stronks
Rechts Herman Duenk, midden Mathijs Arentsen, links Kees Hundepool, betrokken bij de limerick-wedstrijd van Dorcas. Foto: Karin Stronks

Dorcas lanceert limerickwedstrijd voor vrijwilligers

Elke maand een winnaar

Door Karin Stronks

AALTEN – Voor vrijwilligers van Dorcas wordt vanaf februari een limerickwedstrijd uitgeschreven. Initiatiefnemer van deze bijzondere actie is Herman Duenk van het Dorcas-bestuur. De eerste winnaar wordt medio maart bekend gemaakt en ontvangt een cadeaubon van sponsor Meneer Kees.

Herman Duenk geeft uitleg over de limerickwedstrijd: "Onze mensen worden uitgedaagd om een gedichtje te schrijven in de vorm van een limerick, vijf regels, de rijmvorm is a-a b-b a. De limerick moet iets te maken hebben met Dorcas ofwel met één van de goede doelenacties van onze organisatie. Voorlopig gaan we deze ludieke actie een jaar volhouden, elke maand wordt door een onafhankelijke jury een winnaar bekend gemaakt. Mathijs Arentsen van Meneer Kees is onze sponsor, hij doneert elke maand de prijs, een cadeaubon die bij Meneer Kees te besteden is!"

De jury wordt gevormd door drie medewerkers van Meneer Kees met een passie voor poëzie. De ingezonden limericks krijgen een nummer zodat de jury niet weet door wie het gedichtje gemaakt is. "Op deze manier kan de jury niemand bevoordelen. Dorcas levert voor de eerste dag van de maand, dus de eerste keer voor 1 maart, de ingeleverde limericks bij ons in, onze jury neemt een dag of tien de tijd om een winnaar te kiezen. Medio maart wordt in Aaltens Nieuws bekend gemaakt wie de eerste winnende limerick heeft geschreven! Hij of zij krijgt van ons een cadeaubon van Meneer Kees", aldus Mathijs Arentsen. Hij vervolgt: "Op deze manier gaan we een jaar lang aan de slag."

De eerste limericks zijn al ingeleverd bij het bestuur van Dorcas. Kees Hundepool is als vrijwilliger bij Dorcas verantwoordelijk voor de elpee- en cd-afdeling. Hij heeft al meerdere gedichtjes gemaakt. Kees vertelt: "Taal is mijn hobby en vind het een hele leuke actie voor ons als vrijwilligers! Er werken totaal 140 vrijwilligers bij Dorcas, het zal best lukken om een jaar lang elke maand meerdere limericks bij elkaar te krijgen!" Herman Duenk vult aan: "Mochten er over een jaar geen geïnspireerde vrijwilligers meer blijken te zijn dan gaan we onze klanten enthousiasmeren om hun limericks in te leveren!"