Patrick Frenken presenteert rozemarijnkaas. Foto: Karin Stronks
Patrick Frenken presenteert rozemarijnkaas. Foto: Karin Stronks

Smaakmakers voorjaarsmarkt bij De Neeth

BARLO – Producten uit de regio voor een eerlijke prijs worden gebruikt in pannenkoekenrestaurant De Neeth in Barlo. Kort geleden is het aanbod behoorlijk uitgebreid. Om iedereen kennis te laten maken met deze lekkere streekproducten wordt op zondag 31 maart de Smaakmakers voorjaarsmarkt gehouden van 11.00 tot 17.00 uur. Bezoekers kunnen zich informeren over de regionale lekkernijen en genieten van een wandeling met gids door het fraaie Barlose landschap.

Door Karin Stronks

"Het is een dagje uit voor het hele gezin", merkt Patrick Frenken van De Neeth op. Hij vervolgt: "Bezoekers kunnen lekkere streekproducten proeven van onze leveranciers, er is live muziek, er zijn streektaalwenskaarten te verkrijgen, we hebben een informatiestand over de 'trouwe viervoeter'. De speeltuin is open, kinderen kunnen zich laten schminken, iedereen mag bij de koeien een kijkje nemen, ook het hoekendaalshuusken met de enorme collectie toiletpapier kan bezichtigd worden. De entree is gratis!"
De smaakmakers voorjaarsmarkt is bedoeld om mensen kennis te laten maken met lekkere streekproducten. "We hebben ons aanbod sinds kort behoorlijk uitgebreid en willen dit graag promoten. Zo kwamen we op het idee om een soort markt te organiseren. Eén van de standhouders tijdens de smaakmakersmarkt is de familie Wiggers van vleesboerderij de Stegge uit Miste. Zij maken heerlijke balkenbri-j, droge runderworsten en nägelholt. Ook is er een stand van landwinkel Smits uit De Heurne met verse groente en fruit, Bertus ter Harkel uit Bredevoort is er met zijn haringkar, kaasboerderij Weenink uit Lievelde presenteert lekkere producten, maar er is nog veel meer te proeven en beleven. Kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuin en bezoekers kunnen een lekkere maaltijd nuttigen in ons pannenkoekenrestaurant waar overigens ook een hamburger of schnitzel te verkrijgen is. Alles uit onze eigen regio", vertelt Patrick Frenken.
Herman Simmelink en Herman Onnink nemen liefhebbers mee met een wandeling door het glooiende Barlose landschap. Gewoonlijk zijn de beide gidsen te boeken voor twee wandelroutes van elk 7,5 kilometer. Speciaal voor de markt is de wandeltocht korter. Frenken legt uit: "De route is ongeveer drie kilometer lang en voert langs bijzondere plekjes in Barlo. Herman en Herman kunnen prachtig vertellen over het theater, het monument, het middelpunt van Barlo. De wandeling is laagdrempelig en gratis op zondag 31 maart. We hebben drie vertrektijden op de planning staan: 10.00 uur, 12.30 uur en 14.30 uur. De eerste wandelgroep keert terug bij De Neeth als de markt net begonnen is!"
Op de smaakmakers voorjaarsmarkt zorgt Xandra Storm met haar 'Orgue de Barbarie' voor sfeervolle muziek, Gerda te Winkel laat fraaie staaltjes bloemschikkunsten zien en Sylvia Eekelder kan de geïnteresseerde van alles vertellen over honden en hun voeding. Patrick Frenken glimlacht: "Hondenbezitters mogen hun trouwe viervoeter rustig meebrengen!" Hij vervolgt: "De Neeth is sinds kort officieel verkooppunt van de streektaalwenskaarten van de vorig jaar overleden Thea Onnink. Herman Onnink kwam vorige week de eerste partij afleveren. De kaarten zijn uiteraard ook te koop tijdens onze smaakmakers voorjaarsmarkt."