Samen aan de slag om het complex in orde te maken voor het nieuwe seizoen. Foto: PR AVA '70
Samen aan de slag om het complex in orde te maken voor het nieuwe seizoen. Foto: PR AVA '70 Foto:

Teambuilding bij klusdag van AVA '70

AALTEN - De saamhorigheid spatte er bij AVA '70 werkelijk aan alle kanten van af, bij de Voorjaarsklusdag op zaterdag 30 maart. Een vijftigtal leden van de Aaltense atletiekvereniging besloot de training een keertje over te slaan, de hardloopschoenen in de kast te laten staan en zich bij de club te melden voor nuttige werkzaamheden.

Walter Vaags voert al enige jaren met succes de scepter over deze activiteit en hij werd dit jaar bijgestaan door stagiair Bjorn Rossel. De junior werd speciaal belast met het aansturen van zijn jeugdkornuiten en dit proces verliep uitstekend. In totaal stond er een dertigtal grote en kleine klussen op de lijst. Er waren heuse werkbriefjes gemaakt maakt de nodige informatie, dus Walter en Bjorn hadden hun zaken prima voor elkaar. Na de koffie werd er om 12 minuten over negen een start gemaakt met de werkzaamheden en op elke hoek van de accommodatie werd noeste arbeid geleverd. Opvallend was, dat jong en oud elkaar hielpen alsof het de gewoonste zaak van de dag was. Doeners en denkers werkten eendrachtig samen en niemand bleek te beroerd om de handen vuil te maken of een klusje te doen, dat onbekend was of mogelijk te hoog gegrepen. Een prachtig stukje teambuilding kwam naar boven bij deze Voorjaarsklusdag.
Er waren klussen op allerlei terrein: zo werden de reclameborden gesopt, zodat de sponsors nog beter zichtbaar zijn. De materiaalcontainers werden volledig uitgepakt, gesorteerd en vervolgens weer keurig ingepakt. Rondom het gebouw werd alle onkruid tussen de tegels weggekrabd en het gevallen blad bijeengeveegd. Op het dak van het clubhuis werden de zestig zonnepanelen zorgvuldig schoongepoetst, waardoor de zonkracht nog beter haar werk kan doen. Op het middenterrein was zeer technisch opgeleid personeel bezig met het maken van een fraaie bekisting van de hoogspringmat. De stalen constructie hiervoor was gratis gefabriceerd door Aalders machine en apparatenfabriek de Heurne en de aangebrachte beplating maakt het helemaal af.
Even na twaalven werden de vrijwilligers naar binnen gefloten voor de lunch. Nu is dit bij AVA '70 meestal wel goed geregeld, maar dit keer was het werkelijk een feestje. Tientallen belegde broodjes, fruit, sap… werkelijk aan alles was gedacht. Er was ook nog een primeur: een broodje Surinaamse kip, werkelijk een delicatesse. Het keukenpersoneel onder leiding van Ingrid van Zolingen had alles uit de kast gehaald om de hongerige magen te stillen en slaagde volledig in die opzet. Na deze smakelijke onderbreking werden over het hele terrein de puntjes op de i gezet en de werkzaamheden zorgvuldig afgerond. Het resultaat van deze vijfde Voorjaarsklusdag was een bomvolle container met afval, een aanhangwagen met oud ijzer, een totaal verwaarloosde kerstboom, maar bovenal een volledig schoongemaakte accommodatie.